GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-04-2024 23:12   Güncelleme : 16-04-2024 01:19

Kart38'de Neler Oluyor?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Ulaşım A.Ş'nin paso merkezi Kart38'in akıllara durgunluk veren işleyiş sistemi kafa karıştırdı.

Kart38'de Neler Oluyor?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iştiraklerden birisi olan Ulaşım AŞ'ye bağlı KART38 merkezindeki işleyiş hem şaşkınlık yarattı, hem kafa karıştırdı. Vatandaşların zor anlar yaşamasına neden olan KART38 merkezinde, işlem sonu verilmeyen bilgi ve KDV fişiyse akıllarda soru işareti uyandırdı.

NAKİT ÖDEME:
Kart38 Paso merkezinde işlem yaptıracak olan vatandaşların karşısına çıkan '''ödemeler nakit'' söylemi ve ''kart ile ödeme olmuyor' cümleleri Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a tepki oluşmasına neden oluyor. Kayseri Ulaşım AŞ. tarafından yürütülen ancak Büyükşehir Belediyesi yetkililerince alınan karar vatandaşlarca büyük eleştirilere neden oldu. Bazı vatandaşların ''Kredi kartı ile işlem yaptırmak istersek, geri çevriliyoruz. Ödemeyi nakit istiyorlar. Hani çağdayız. Yada Büyükşehir Belediyesi hangi çağa göre karar alıyor. Hem kapıdan gönderiliyoruz, hem de haberleri/kredi" class="taglink" title="kredi Haberleri">kredi kartımızdan nakit çekmemiz için adeta zorlanıyoruz. Nakitimiz yok ve kredi kartından para çekemiyorsak, paso ile ilgili işlem yapılmıyor. Vatandaşların mağduriyeti, belediye personellerinin de Başkan Büyükkılıç'ında umurunda değil'' yorumlarına neden oldu.

NE BİLGİ FİŞ NE KDV FİŞİ VERMİYORLAR:
Paso işlem merkezi KART38'de yapılan uygulamalar için alınan ücretle ilgili vatandaşlara bilgi fişi yada KDV fişi verilmediğinin de ortaya çıktı. Vatandaşların hangi işlem için ne kadar para verdiklerini sadece veznedeki memurdan, onu da sorarlarsa öğrendiklerine dair iddialar haber merkezimizce de tespit edildi. Hiç bir vatandaşa bilgi ve KDV fişi vermeyen Paso işlem merkezi KART38'deki bu tutumsa akıllarda farklı soru işaretlerinin uyanmasına neden oldu.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz