GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-04-2024 00:59   Güncelleme : 27-04-2024 00:59

Acıların Merkezi Ebrar Sitesi Nurettin Açıkalın'a Servet Kapısı Oldu

Asrın felaketinin merkezi olarak gösterilen Ebrar Sitesi'nin yerine yapılacak olan bin konutluk inşaatı, Kayserispor As Başkanı Nurettin Açıkalın ihalesiz aldı.

Acıların Merkezi Ebrar Sitesi Nurettin Açıkalın'a Servet Kapısı Oldu

Kayserispor yönetimine girdikten sonra ekonomik gelişiminde büyük ivme kazanan Nurettin Açıkalın hakkında şaşırtan bir gelişmesi daha yaşandı. Kayserispor'da As Başkanlık görevine getirildikten sonra işlerinde büyük açılma olan Nurettin Açıkalın'ın şimdi de Kahraman Maraş'ta acıların merkezi olarak gösterilen Ebrar Sitesi'nin yapım işini ihalesiz olarak aldığı ve buradan bir servet kazanacağı öğrenildi.

TÜM KAPILAR AÇIKALIN'A AÇILIYOR:
6 Şubat 2023 yılında sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı yasa boğan Asrın Depremi'nde en çok can kaybının yaşandığı 8 blokluk Ebrar Sitesi tam bin 400 kişi mezar olmuştu. Enkazı kaldırılan ve yerinin müze olarak kullanılmasını isteyen vatandaşlara rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yerine yine bin konutluk bir site yapılmasına karar verildi. Yapımına başlanılması için kolların sıvandığı bu inşaat için Nurettin Açıkalın'ın talip olduğu ve Ebrar Sitesi'nin yerini ihalesiz olarak aldığı bilgisine ulaşıldı.

KAYSERİSPOR BAHANE, GELİR ŞAHANE: 
21/B Yöntemiyle Ebrar Sitesi'nin yerine yapılacak olan inşaatı ihalesiz olarak alan Nurettin Açıkalın'ın bu iş için Kayserispor Başkanı Ali Çamlı ile Bakan Özhaseki'nin kapısını defalarca çaldığı iddiasıysa büyük dikkat çekti. Kayserispor'un gücünü ve lobisini kendisine rant kapısı olarak kullandığı yönünde eleştirilere maruz kalan Nurettin Açıkalın'ın binlerce insanın öldüğü Ebrar Sitesi'nin yerine yapılacak olan inşaatı ihalesiz olarak tam 2 Milyar TL'ye aldığı bilgisine ulaşıldı. Kimi kaynaklara göre yaklaşık 750 milyon lira kar edecek olan Nurettin Açıkalın'ın, Kayserispor yönetimine girdikten sonra artan serveti ise kamuoyunca merak edilir hale geldi.

Öte yandan Kayseri'deki Kartal Kavşağı içinde henüz hiç bir ihale yapılmamasına rağmen, Nurettin Açıkalın'ın proje çalışması yaptırdığı bilgisine ulaşıldı. Açıkalın'ın yakın çevresine ''Kartal Kavşağını benden başka kimse yapamaz'' dediği bilgisi de dikkat çekti.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz