GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-04-2024 10:28   Güncelleme : 04-04-2024 11:04

Bozuk Kettle Mehmet Dinç'in Çıktı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi personellerine dağıtılan ortalama değer 4 Milyon TL olan ve bozuk çıktığı iddia edilen yaklaşık 8 bin su ısıtıcısının AK Partili genç iş adamı Mehmet Dinç tarafından hediye edildiği ortaya çıktı.

Bozuk Kettle Mehmet Dinç'in Çıktı

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen yerel seçimler öncesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yaklaşık 8 Bin personele hediye edilen ve bozuk çıktığı iddiasıyla şikayetlerin artarak devam ettiği CVS marka bozuk Kettle (su ısıtıcıları)'nın Kayserili genç iş adamı Mehmet Dinç'in hibe ettiği ortaya çıktı.

SPONSORU MEHMET DİNÇ:
Kayseri Büyükşehir Beleiye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın 2. dönem başkan adaylığı sırasında personellerine dağıttığı yaklaşık 8 bin Kettle'nin Kayserili genç iş adamı Mehmet Dinç tarafından hibe edildiği iddiası ortaya atıldı. İstanbul'da bulunan İSTOÇ Ticaret Merkezin'nde faaaliyet gösterdiği öğrenilen Dinç Grup'un tescilli markası olan CVS'nin ''Hayat'' serisi su ısıtıcılarını seçim öncesi Mehmet Dinç'in Kayseri Büyükşehir Belediyesi personeline dağıtması için bizzat Memduh Büyükkılıç'a gönderdiği ve ürünlerin tamamının hibe olduğu iddia edildi.

ÜRÜNLER BOZUK ÇIKTI:
Üzerlerinde ''Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'' yazılı bir notla belediyede çalışan yaklaşık 8 bin personele Ramazan hediyesi olarak dağıtılan Kettle'ler yüzünden oluşan şikayetler her geçen gün artmaya başladı. Kayserili genç iş adamı Mehmet Dinç'in sponsorluğunda Başkan Büyükkılıç'ın hediye ettiği su ısıtıcılarından ötürü personelin şikayetleri ise can sıkmaya başladı. Elektrik kaçağı ve kutusundan çıktığı andan itibaren çalışmama gibi sorunlarla karşı karşıya kalan yüzlerce belediye personeli, bozuk kettle dağıtıldığı yönündeki sitemleriyse dikkat çekti.

4 MİLYON TL'LİK HİBE:
İnternette 563 TL'den satılan ve yaklaşık 8 bin adet dağıtılan kettle'lerin toplan maliyetinin 4 Milyon lirayı aşıyor olması ise akıllara Mehmet Dinç'in bu hibeyi neden yaptığı sorusunu akıllara getirdi. Yüzlercesinin bozuk çıktığı Kettle'nin iade ve servis süreciyle ilgili araştırmalar yapan belediye personellerinin sitemleriyse haber merkezimize kadar ulaştı. Artık Belediye Meclisi'nde yer alacak olan Yeniden Refah Partisi'nin yanı sıra İYİ Parti ve CHP'li üyelerin ise ilk meclis toplantısında bu hibenin nedenini bizzat Başkan Büyükkılıç'a soracağı da edinilen bilgiler arasında..

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz