GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-12-2023 17:12

Kayseri'de yeni yılda hava nasıl

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kayseri için 5 günlük hava tahmin raporu yayımladı. Yeni yıla sisli girecek olan Kayseri, 1 ocak sabahına ise yine güne sisli başlayacak.

Kayseri'de yeni yılda hava nasıl

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Kayseri için yaptığı son değerlendirmeler belli oldu. Kayseri yeni yıla, soğuk ve sisli girecekken, 5 günlük hava tahmin raporunda alçak bölgeler için kar beklenmiyor. Yağışın olmadığı ancak yoğun bir sis tabakasının şehir geneline yayılacağının tahmin edildiği raporda, yüksek kesimlere kar yağışının olacağı belirtilirken, yoğun sis nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerektiği uyarısı yapıldı. 

Yoğun sis olacak
Sıcaklıkların eksilere düşmesi beklenirken yoğun bir siste beraberinde gelecek. Buna göre Kayseri'de sıcaklık en düşük -1 olurken, en yüksek 13 derece olacak. 
Bu hafta da yağışların Kayseri'de görülmeyeceği tahmin ediliyor. Ancak yüksek kesimlerde kar yağışı görülebilir. Cuma günü az bulutlu ve sabah saatlerinde sisli, sıcaklık en düşük -1, en yüksek 12 derece olacak. Cumartesi günü ise hava yine az bulutlu ve gece ile sabah saatlerinde yer yer sisli bir hava hakim olacak, Sıcaklık ise en düşük -1 derece, en yüksek 12 derece olacak. Bu hafta sıcaklıklar hemen hemen aynı olacak. Bulutların hakim olacağı Pazar günü ise sıcaklık en düşük 1 derece olurken, en yüksek 11 derece olacak.
Kayseri, yılbaşını ise yine sisli bir güne uyanarak karşılayacak. Yeni yılın ilk günü 1 Ocak Pazartesi günü az bulutlu ancak sisli, sıcaklık en düşük -1, en yüksek 11 derece olacak. Salı günü ise sıcaklıklar 2 derece yükselecek. En düşük sıcaklık -1 derece iken, en yüksek sıcaklık 13 derece olacak.

Uzmanlar uyardı
Bu hafta havanın çok sisli olması nedeniyle, yaşanacak olumsuz davranışlara karşı vatandaşların gereken önlemleri alması için uzmanlar uyardı. Özellikle ulaşım alanında, şoförlerin oldukça dikkat etmesi gerektiğinin altı çizildi.


 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir