GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-05-2023 15:57

Kimyasal Atık İddiaları Yargıya Taşınıyor

Zamantı Irmağı'nda kimyasal atıklardan meydana geldiği iddia edilen toplu balık ölümleri yargıya taşınıyor.

Kimyasal Atık İddiaları Yargıya Taşınıyor

Bölgede incelemelerde bulunan Avukat Niyazi Ünalmış suç duyurusunda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Zamantı Irmağı’nda meydana gelen toplu balık ölümlerini gündeme gelemişti. Tomarza’nın Bostanlık Mahallesi’nde kaydedilen görüntülerde balıkların fabrika atıklarından zehirlendiği iddia edildi.

Görüntülerde konuyla ilgili bilgiler kaydeden Selçuk Onat, “Kayseri-Adana arası Zamantı Irmağında büyük bir katliam var. Tomarza Bostanlık Mahallesi’ndeyiz. Sadece 20 metrekarelik alanda oluşan hasarı ve bunun Adana’ya kadar olan hasarın düşünülmesi için bütün yetkilileri acilen göreve davet ediyoruz. Bunun bugünü ve yarını yok, acilen bu işe müdahele edilmesi gerekiyor. Şu anda sadece 10 metrekarelik alanda oluşan bir katliamın görsellerini sizinle paylaşıyoruz. İrili ufaklı balıklarımız yüzeye vurmuş vaziyette. Suyun içine tekrar attıklarımız suyun dışına kendini geri vuruyor. Irmağımızın suyunun rengi de tamamiyle değişmiş durumda. İçilebilir olan ırmağımızın suyu şuan çamur şeklinde akıyor. Şu an bunun üzerinden su içen tüm canlılar katliamla karşı karşıya. Bütün yetkilileri acilen bu işe müdahil olmaya, bu işin sorumlularını bulmaya ve cezalandırmaya davet ediyoruz. Bu bir katliam, 10 metrekarelik alanda yüzlerce hayvanımız telef olmuş durumda. Sorumlularının ibretlik bir ceza almasını istiyoruz” sözlerinde bulunmuştu.

Bölgeye giderek incelemelerde bulunan Avukat Niyazi Ünalmış konuyu yargıya taşıdıklarını belirterek şunları söyledi: “Zamantı Irmağı’na çok ciddi anlamda kimyasal atık gelmiş durumda. Canlılarımız çok ciddi anlamda zarar görmüş. İnşallah bunlara sebebiyet verenlere hesabını soracağız. İlgililerin ceza alması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurumuzu yaptık. Konunun takipçisi olacağız.”

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz