EKONOMİ
Giriş Tarihi : 02-02-2024 22:57   Güncelleme : 03-02-2024 00:35

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti. İstifasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti

9 Haziran 2023 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığına getirilmişti. Ancak yaşanan son gelişme herkesi şaşırttı. 

BAŞKANLIĞI KISA SÜRDÜ
Merkez Bankası Başkanı Hfize Gaye Erkan'ın görevi kısa sürdü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının ilk kadın başkanı olan Erkan, istifasını sosyal medya hesabından paylaştı. Erkan sosyal medya platformu X’ten yaptığı açıklamada, “Kamuoyunun malumu olduğu üzere son dönemde şahsıma yönelik büyük bir itibar suikasti kampanyası düzenlenmiştir" dedi ve şöyle devam etti:"Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum.”



BAKAN MEHMET ŞİMŞEK "KENDİ TAKDİRİ"
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlığın internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir