SPOR
Giriş Tarihi : 22-01-2024 12:40

Naz Arıcı'dan Dünya Şampiyonluğu!

Naz Arıcı, Dünya Masterler Kış Oyunları'nda Altın Madalya kazanarak birinci oldu.

Naz Arıcı'dan Dünya Şampiyonluğu!

Milli sporcu Naz Arıcı, 4 yılda bir İtalya'da düzenlenen Dünya Masterler Kış Oyunları'nda hünerlerini sergiledi. 
Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Dünya Masterler Kış Oyunları'nda Türkiye'yi Milli sporcu Naz arıcı temsil etti. 

BAŞARILARA DOYMUYOR
Milli sporcu Naz Arıcı, yoğun ve tempolu çalışmalarının sonucunda tekrar Dünya şampiyonu oldu. Milli buz patenci Naz Arıcı İtalya'da, Türk milletini gururlandırdı. Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak bilinen Dünya Masterler Kış Oyunları, İtalya'da düzenlendi. Türkiye'yi temsil eden Naz Arıcı, yarışmayı birinci olarak tamamlayarak Dünya şampiyonu oldu.

"YİNE YENİDEN DÜNYA ŞAMPİYONU OLDUM"
İtalya'da düzenlenen Dünya Masterler Kış Oyunları'nda yeniden Dünya şampiyonu olan Naz Arıcı, şampiyonluğunu Cumhuriyetimizin 100.cü yılına armağan etti. Arıcı, sevincini sosyal medya hesabında paylaşarak şu sözlerle dile getirdi: "Yine ve yeniden Dünya şampiyonu oldum.
Bugün İtalya'da ülkemize bir madalya getirmenin sevinci içindeyim. Atatürk'ün Türkiye'sinde bir Türk kadınının neler başarabileceğini tüm Dünya bir kez daha gördü. Şampiyonluğumu, Cumhuriyetimizin 100. yılına, Mustafa Kemal'e ve umut olan tüm kadınlara armağan ediyorum."

NAZ ARICI KİMDİR?
Naz Arıcı, 29 Temmuz 1982 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Arıcı'nın asıl mesleği, elektrik-elektronik mühendisliğidir. 2011 senesinde buz patenine başlamıştır. Bununla birlikte, antrenörlerden dersler aldı ve bu alanda ilerdi.
2015 senesinde Uluslararası Buz Pateni Federasyonunun (ISU) Almanya'da düzenlediği dünya şampiyonası niteliğindeki ISU Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'na; Amerika, Rusya, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya, Kanada, Norveç, Finlandiya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Avustralya, Meksika, Estonya'dan katılan 35 sporcu arasından şampiyon oldu. Türkiye'de yetişkinler kategorisinin açılmasını sağladı.

2016 senesinde ISU'nun Almanya ve Kanada'da düzenlediği iki yarışmada da birinci olmuştur. 2017 senesinde ISU'nun Almanya'da düzenlediği aynı yarışmada rekor puanla birinciliği hak etti. 2018 yılında ISU'nun yine Kanada'da düzenlediği aynı şampiyonada ikincilik aldı ve 2019 yılında Slovenya'da düzenlenen uluslararası yarışmada bir altın ve bir gümüş madalya sahibi oldu. Bşarılarına bir yenisini daha ekleyerek, 2023 Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi oldu.

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir