GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-04-2024 02:13   Güncelleme : 25-04-2024 02:26

Kayserispor Can, Nurettin Açıkalın İhale Derdinde 

Sportif başarısızlığın önüne geçemeyen ve kötü gidişi bir türlü durduramayan Kayserispor'da Başkan Vekili Nurettin Açıkalın için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Kayserispor Can, Nurettin Açıkalın İhale Derdinde 

 

Süper Lig'de zor zamanlar geçiren ve son 6 hafta galibiyet göremeyen Kayserispor adına şaşırtan bir dedikodu ortaya atıldı. Küme düşme potasının hemen üzerinde yer alan Sarı-kırmızılı takımın Başkanvekili Nurettin Açıkalın için, ''Kayserispor'un adını kullanarak, ihale almaya çalışıyor'' iddiası gündeme geldi.

HEDEFİ KARTAL KAVŞAĞI:
Daha başarılı ve Süper Lig'de çok daha güçlü bir Kayserispor oluşturmak için göreve getirilen Ali Çamlı'nın yönetiminde yer alan Nurettin Açıkalın için fısıltı gazeteleri ilginç bir iddia gündeme getirdi. Spor kamuoyunda kulaktan kulağa konuşulan bu iddiaya göre Kayserispor Başkan Vekili Nurettin Açıkalın'ın, 31 Mart seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın seçim vaatlerinden birisi olan Kartal Kavşağı inşaatının kendisine verilmesi için baskı yapıyor. Söylenti o ki, milyonlarca dolarlık inşaat için Kayserispor Başkanı Ali Çamlı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'ni adeta mesken tutan Açıkalın'ın bu inşaatın ihalesinin kendisine verilmesi için kulis yaptığı ve lobi gücünü kullanmaya çalıştığı.

ALİ ÇAMLI'DAN ÖZEL DESTEK:
Kayserispor'un içinde bulunduğu durum ve yaşanılan stresli günleri adeta göz ardı eden Başkan Ali Çamlı ve Başkan Vekili Nurettin Açıkalın, ortaya atılan iddiaya göre Büyükşehir Belediyesi'nin ihale edeceği Kartal Kavşağı projesi için el ele verdi. Gerek Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den, gerekse MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'dan bu konuda destek talebinde bulunduğu öğrenilen Başkan Çamlı ve vekili Açıkalın'ın, tüm dostluklarını ve Kayserispor sayesinde oluşturduğu gücünü kullanarak bu inşaatın yapım işi için seferber oldu. Ali Çamlı'nın bu inşaatın yapımının Nurettin Açıkalın'a verilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile de defalarca görüşmeler yaptığı iddiası da gündemden düşmüyor.

AÇIKALIN'IN KAYSERİSPOR SEVDASI:
Kayserispor'da Başkan Vekilliği görevini ürüten Nurettin Açıkalın'ın bu göreve geldikten sonra gerek belediye gerekse diğer kamu ihalelerinde bir çok işin üstlenici firması olduğu kulaktan kulağa yayılıyor. Açıkalın için, Kayserispor'u sadece kamu ihalelerinde avantaj sağlamak için kullandığı yönünde söylentiler de iyice ayyuka çıktı. Son olarak Kayseri'nin Zümrüt Mahallesi'nde bir türlü tamamlanamayan ve her fırsatta duran köprü inşaatının da yüklenici firması olduğu ortaya çıkan Açıkalın için en çarpıcı iddia ise, ''derdi asla Kayserispor olmadı. Onun derdi, Kayserispor'un etiketini kullanarak kamu ihalesi almak. Bunun için Ali Çamlı'yı da yanına alarak gitmediği, görüşmediği siyasetçi yok'' sözleri oldu.
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz