GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-05-2023 16:03

Şehit Komandolar Durağı'nda Anma Töreni...

17 Aralık 2016 yılında 1. Komando Tugayı'na bağlı askerleri taşıyan halk otobüsüne yapılan terör saldırısının yaşandığı Şehit Komandolar Durağı'nda anma töreni gerçekleştirdi.

Şehit Komandolar Durağı'nda Anma Töreni...

Anma törenine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Kayseri Gaziler ve Şehitler Derneği Başkanı Ali Yavuz, katılım gösterdi. Törende konuşan Kayseri Gazi ve Şehitler Derneği Başkanı Ali Yavuz, şehitlere Allahtan rahmet, şehit ailelerine baş sağlığı ve yaralı askerlere sıhhat diledi.

1. Komanda tugayının yurt dışında başarılı operasyonlar yaptığını belirten Yavuz, “1. Komando Tugayı’mız yurt içinde ve yurt dışında başarılı operasyonlar yapıyor. Terörle mücadeleye karşı aynı zamanda Kayseri olarak 1. Komando Tugayı ile gurur duyduk. Şuanda da aktif şekilde yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele etmeye devam ediyor” dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, 1. Komando Tugayı’nın, Kayseri’nin medarı iftiharı olduğunu belirterek şunları söyledi: “1974 Kıbrıs Harekatı’nda bu tugayın ne yaptığını ne yaptığını çok iyi hatırlamak lazım, gerçekten bu tugay Kayseri’nin evlatları olmuştur. Hiçbir görevi olmayan silahı olmayan sadece izne giden otobüste bulunan insanlara, 17 Aralık'ta alçakça, çocuk katillerinin yapabileceği seviyede bir eylem yapılmıştır. Bu eylem sonunda da 15 evladımız şehit olmuştur. 50 evladımız da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, mekânları cennet olsun. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.”

‘Ya gömülecekler ya da adalete teslim olacaklar’ bulunan Bakan Akar sözlerine şöyle davam etti: “Bu yapılan saldırı tam bir alçaklık, bunların hiçbir insanlık değeri yok. Buradaki gençlerin kanı yerde kalmadı. Bunları yapanların hepsi bulundu ve gereken cevap verildi. Biz şunu iddia ediyoruz, hiçbir şekilde şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık bırakmayacaz da... Teröristlerin elebaşları, çığlık çığlığa panik içindeler, efendilerinin onlara yardım etmesi için gece gündüz panik içinde çığlık atıyorlar. Bu efendileri ne kadar onlara yardım ederse etsin, kimler desteklerse desteklesin, helikopter, silah, mühimmatta versinler dönmek yok. Teröristlerin önünde iki yol var, ya gömülecekler ya da adalete teslim olacaklar. Bunun dışında başka yol yok. Teröristlerin elebaşları seçimi bekleyin diyorlar. Seçimi umut olarak görüyorlar. Bu manada hepimizin uyanık olması lazım.”

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz