SİYASET
Giriş Tarihi : 04-03-2024 00:01   Güncelleme : 03-03-2024 23:19

Yeniden Refah Kayseri'de Büyük Kriz ! 2 İlçe Başkanı İstifa Etti

Kayseri'de Yeniden Refah Partisi İl ve İlçe Teşkilatlarında deprem. İl Başkanı Abdullah Turaç ile ilçe yöneticileri arasında başlayan meclis üyeliği tartışmaları peş peşe istifaları getirdi. Yeniden Refah Partisi'nde 2 ilçe başkanı ve teşkilatı istifa etti.

Yeniden Refah Kayseri'de Büyük Kriz ! 2 İlçe Başkanı İstifa Etti

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Yeniden Refah Partisi'nde kriz patlak verdi. Talas ve Hacılar İlçe Başkanlarının yanı sıra ilçe teşkilatlarında da toplu haberleri/istifa" class="taglink" title="istifa Haberleri">istifa edildiği öğrenildi. İstifaların ardında ise liyakatsiz meclis üyesi atamaları ve ilçe başkanlarını hiçe sayarak, belediye başkanı atamaları gibi nedenler yer alırken, en büyük sorunun ise İl Başkanı Abdullah Turaç'ın, meclis üye listesine girebilmek için bağış paralarının başka hesaplara gönderilmesini istemesi olarak öne sürüldü.

ÖNCE TALAS:
Yeniden Refah Partisi Talas İlçe Teşkilatı
'nın toplu olarak istifa ettiği bilgisine ulaşan haber merkezimizin yaptığı araştırmaların ardından büyük bir kaos ortaya çıktı. Talas İlçe Başkanı Murat Ünal ve tüm ilçe teşkilatının istifa ettiği öğrenildi. İstifanın ardında yatan nedenlerin arasında ise liyakatsiz atamalar ve yapılan taraflı uygulamalar olduğu öne sürülürken Abdullah Turaç'ın eşi Elif Turaç'ı Talas İlçe Meclis adaylığı için 1. sıradan yazmasının da nedenler arasında olduğu iddia edildi. 

SONRA HACILAR:
Öte yandan Hacılar İlçe Başkanı Kurtuluş Yıldırım'ın da 5 Şubat tarihinde Hacılar İlçe Başkanlığı görevinden  istifa ettiği bilgisi de ortaya çıktı. Başkan Kurtuluş Yıldırım'ın belediye başkan adaylığı konusunda hiç bir fikrinin alınmaması ve Hacılar İlçesinde Yeniden Refah Partisi'nin il merkezinden yönetildiği yönündeki söylentiler de dikkat çekti. Hacılar İlçe Başkanı Kurtuluş Yıldırım'ın belediye meclisi adaylığında adının 6. sıraya yazılmasının ve ilk 5 sıranın ise partinin içinden değil daha çok il merkezi çevresinden olduğu da yine gelen iddialar arasında.

TALAS'DA ŞAİBE:
Yeniden Refah Partisi Talas Belediye Meclis Üyeliği için İl Başkanı Abdullah Turaç'ın eşi Elif Turaç'ı 1. sıradan yazması şaibenin başlamasına neden oldu. Öte yandan meclis üyelikleri için bağış adı altında toplanan paraların farklı isim ve hesaplara gönderilmesinin istendiği  iddiası da Yeniden Refah Partisi içerisindeki suçlamaları arttırdı. İl Başkanı Abdullah Turaç'ın eşi Elif Turaç'tan meclis üyeliği başvurusu için alınan bağışın talep edilmediği iddiası da Talas'ta iplerin kopmasına neden oldu.

TURAÇ YALANLADI:
Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Abdullah Turaç ise iddiaların tamamen asılsız olduğunu dile getirdi. Hacılar İlçe Başkanı Kurtuluş Yıldırım'ın meclis üyeliği için istifa ettiğini ve seçilememesi durumunda yeinden göreve döneceği için işleme alınmadığını söyledi. Turaç, meclis üyelerinden parti hesabı dışında para alındığı iddiaları için de doğru olmadığını söyledi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz