GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-01-2024 18:17

İlk Türk astronot Aper Gezeravcı kimdir

Bugün uzaya uçuşu gerçekleşecek ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı kimdir?

İlk Türk astronot Aper Gezeravcı kimdir

Türk milleti bugün büyük bir gururu yaşayacak. 17 Ocağı 18 Ocağa bağlayan gece, saat 01.11'de, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca 13 bilimsel deneyi gerçekleştirmek üzere Uluslararası Uzay İstasyonuna gidecek. 

HEYECANLI BEKLEYİŞTE NEFESLER TUTULDU
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidiyor. 14 gün boyunca, 13 bilimsel deney gerçekleştirilecek. Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk astronotu olarak tarihe geçti. Bu ünvanı almak için, ABD'deki Axiom Space ile işbirliğine gidildi. Türk astronot seçimleri için 36 bin aday başvuru yaptı. Astronotların eğitim süreci ABD'nin Teksas eyaletinin Houston kentinden yürütüldü. Tüm bu eğitim süreçlerinden sonra Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever başarılı bir şekilde eğitimleri tamamladı. Oldukça sık eleyip titizlikle ele alınan bu gurur verici tablo, bugün saat 01.11'de gerçekleşecek. 

PEKİ EKİPTE BAŞKA KİMLER OLACAK?
Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yanı sıra, ekipte İsveçli astronot Marcus Wandt, İspanyalı astronot Michael Lopez-Alegria, İtalyan astronot Walter Villadei yer alacak. 

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?



Alper Gezeravcı, 2 Aralık 1979 yılında Mersin'de dünyaya geldi. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olacak olan başarılı pilottur.

Hava Harp Okulu'ndan elektronik mühendisi olarak mezun olan Alper Gezeravcı, daha sonrasında ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans yapmıştır.

F-16 pilotu olan Alper Gezeravcı, 21 yıl boyunca Hava Kuvvetleri'nde önemli görevlere ve başarılara imza atmıştır. 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir