GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-04-2023 15:44

İŞÇİLERDEN YÜZDE 40'LIK ZAM TEPKİSİ

Harb-İş üyesi işçiler hükümetin önerdiği yüzde 40'lık zamma tepki gösterdi.

İŞÇİLERDEN YÜZDE 40'LIK ZAM TEPKİSİ

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen işçiler Kamu Çerçeve Protokolü görüşmelerinde hükümetin önerdiği yüzde 40’lık zamma tepki gösterdi. 700 bin kamu işçisini ilgilendiren zamma tepki için bir araya gelen işçiler seslerini duyurmak için eylem yaptılar.


Harb-İş Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy, “Yanı başımızda cereyan eden savaşların, yaşanan pandemi sürecinin, hiçbir şekilde gerçek enflasyonu yansıtmayan TÜİK verilerinin, depremlerin ve daha birçok etkenlerin sonuçları olarak çok ciddi geçim sıkıntısı çekmekteyiz. Bu nedenle meydanlara indik, çığlıklarımıza kulak verin, bizleri enflasyon canavarı karşısında ezdirmeyin” dedi.


Özsoy, İşçilerin ek iş yapmak zorunda kaldığını belirterek şunları söyledi: “Bugün itibariyle yılbaşından bu tarafa şehrimizdeki askeri fabrikalarda çalışan 2 binden fazla üyemizin yüzde 10’dan fazlası emekli olmuştur. Bir o kadarda sözleşme sonucuna göre emekli olmayı bekleyen üyelerimiz vardır. Emekli olan işçilerin yeri doldurulamamaktadır. Var olan işçiler, ek iş yapmak zorunda kalmıştır. Askeri işkolunda çalışan işçiler olarak taleplerimiz karşılanmalıdır.”

“Zam yoksa oy da yok”, “İşçiler burada, Türk İş nerede?” sloganları eşliğinde eylemlerini gerçekleştiren işçiler, Türk İş’in sunmuş olduğu KÇP’nin amasız, fakatsız uygulanmasını talep ettiklerini dile getirdiler.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz