GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-02-2024 13:51   Güncelleme : 07-02-2024 15:59

İsrail ile Hamas ateşkeste anlaştı!

7 Ekim'deki Hamas saldırısına karşılık vermek bahanesiyle 20 binden fazla Filistinlinin ölümüne sebep olan İsrail'de ateşkes gelişmesi yaşandı.

İsrail ile Hamas ateşkeste anlaştı!

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından İsrail, karşılık vermek bahanesiyle dünya kamuoyu tarafından "soykırım" suçlamasına neden olabilecek bir bombardıman başlattı. Gazze'nin önce havadan bombalandığı, ardından işgal edildiği saldırılarda 27 bin 585 Filistinli hayatını kaybetti. 
Gazze, 7 Ekim'den bu yana bombardıman altında ancak ülke basınından gelen bilgilere göre İsrail Başbakanı Netanyahu savaş kabinesinin görüşünü almadan Gazze'de ateşkes için onay verdi. Hamas da İsrail'in ateşkes önerisini kabul etti. Ateşkesin 3 aşamada gerçekleşeceği öğrenildi.

Netanyahu: Gazze'ye yönelik saldırılar aylarca sürecek

İSRAİL VE HAMAS 3 AŞAMALARI ATEŞKESTE ANLAŞTI
İsrail'in ateşkes önerisini kabul ettiği Filistin kaynakları tarafından doğrulanırken, İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısına karşılık vermek bahanesiyle başlattığı ve 20 binden fazla Filistinlinin hayatına mal olan bombardımanlarında her biri 45 gün sürecek 3 aşamalı bir ateşkes aşamasına geçileceği bildirildi.
Ateşkesin her aşaması 45 gün sürecek.

Almanya'da Filistin'e destek mitingi düzenlendi - Son Dakika Haberleri

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir