GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-04-2024 00:43   Güncelleme : 25-04-2024 01:13

İsrail'e Bisküvi Gönderen Oylum'un Sahibi Büyüknalbant'tan Dikkat Çeken Açıklamalar !

İsrail'e gönderdiği bisküviler için fabrikasında özel haham bulunduran Oylum Bisküvileri'nin sahibi Yılmaz Büyüknalbant çarpıcı açıklamalar yaptı. Büyüknalbant, ''Ürünler Filistin'e göndermek için İsrail limanına gitmeli dedi''

İsrail'e Bisküvi Gönderen Oylum'un Sahibi Büyüknalbant'tan Dikkat Çeken Açıklamalar !

Filistin'de uyguladığı soykırım nedeniyle başlatılan İhracat kısıtlamasına katılmayan Kayseri'nin önde gelen bisküvi fabrikalarından Oylum'un sahibi Yılmaz Büyüknalbant, TRKayseri.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Yıkılmaz'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YAHUDİLER, MÜSLÜMANLARDAN DAHA TİTİZ:
İsrail için üretilen özel bisküvileri denetlemek için görevlendirilen hahamın fabrikada kontrol yaptığı iddiasını doğrulayan Oylum Bisküvilerinin sahibi Yılmaz Büyüknalbant, dikkat çeken bir yorum yaptı. Yahudilerin, ürünlerinin özel olarak üretilmesini istediğini bu yüzden de kendi denetimlerini kendilerinin yaptığını söyleyen Büyüknalbant, ''Müslümanlardan daha titizler. Ürünlerinin kendi istedikleri gibi üretilmesini istiyorlar. Bu yüzden de görevlendirilen bir kişi fabrikaya geliyor. Bu doğal bir olay'' ifadesini kullandı.

İSRAİL'E İHRACAT DURURSA, FİLİSTİN AÇ KALIR:
Türkiye'den Filistin'e gönderilen ürünlerin tamamının İsrail gümrüklerinde kontrol edildiğini söyleyen Yılmaz Büyüknalbant, yıllardır bu durumun böyle olduğunu söyledi. Filistin'e ve Batı Şeria'ya giden ürünlerin İsrail limanlarında gümrüklendiğini anlatan Büyüknalbant, ''Filistin'e giden ürünler İsrail'e gider. İsrail limanlarında gümrüklenir. Her İsrail'e giden ürün, Yahudilere gitmez. Filistin'e giden ürünlerde İsrail'e iner'' yorumunu yaptı. Oylum Bisküvilerinin tüm dünyaya ihracat yaptığını söyleyen Yılmaz Büyüknalbant, ayrıca Türkiye'den İsrail'e giden bisküvilerin içinde Oylum'un ürünlerinin yüzde 1 bile yerinin olmadığını da ifade etti. Büyüknalbant, Türkiye'nin önde gelen bisküvi markalarının da İsrail'e kendilerinden kat be kat fazla ürün gönderdiğini ifade etti.

TEŞEKKÜR ETMENİZ GEREKİRKEN:
İsrail'e yapılan ihracattan ötürü kendisinin ve Oylum Bisküvi Fabrikası'nın eleştirilmesinin anlamsız olduğunu da söyleyen Yılmaz Büyüknalbant, ''Teşekkür etmeniz lazım. Gavurun Dolarını Türkiye'ye getiriyorum. Türk ekonomisine katkı sağlıyorum'' ifadesinde bulundu. 

SİLAH MERMİ SATMIYORUZ YA:
Yılmaz Büyüknalbant, Filistin'de yaşanan can kayıplarından ötürü üzgün olduklarını ve 1 kişinin bile ölmesini istemediklerini, orada yaşanan can kayıplarından duydukları rahatsızlığı da dile getirdi. Kendi yaptıkları ihracatın gıda olduğunu da söyleyen Büyüknalbant, ''Silah satıyorsak mermi satıyorsak gelin hesabını sorun. Bizlerin ihracatı gıda üzerine. Ticaret Bakanımızın da bu konudaki yorumları ortada'' dedi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz