GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-12-2023 13:07

Kızıl Goncalar dizisi yayından kaldırılıyor mu

Yayımlandığı ilk bölümden tepkileri üstüne çeken Kızıl Goncalar dizisine peş peşe cezalar geliyor. Bu durumda Kızıl Goncalar dizisi yayından kalkacak mı? Kızıl Goncalar dizisi ne zaman yayından kalkacak?

Kızıl Goncalar dizisi yayından kaldırılıyor mu

Yayımlandığı ilk bölümden itibaren, tarikat ve cemaatleri konu aldığı için seyirciden büyük tepki alan Kızıl Goncalar dizisine cezalar gelmeye devam ediyor. Gelen şikayetler üzerine RTÜK, diziyi inceleme altına almıştı. Üst kurul, dizi ile kanal için toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıktan idari para ve 2 kez program durdurma cezası verdi.


Kızıl Goncalar dizisinin konusu nedir?
Kızıl Goncalar, seküler bir Atatürkçü olan Levent ( Özcan Deniz ) ve mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem'in ( Özgü Namal ) kaderlerinin kesişmesini konu alırken, inanç ve fikir ayrılıklarına rağmen "evlat" söz konusu olduğunda anneliğin/babalığın birleştirici gücü konusu ele alıyor. Dizide Özgü Namal ve Özcan Deniz'in yanı sıra Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın, Tuğrul Tülek, Yakup Turgut, Sitare Akbaş, Mina Demirtaş, Esma Yılmaz, Zehran Kelleci, Tuana Gizem Uzunlar gibi isimler yer alıyor.

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir