GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-01-2024 16:48   Güncelleme : 17-01-2024 16:56

Kulislerden sızdı! Kayseri Adayı Büyükkılıç...

Son dakika kulis bilgilerine göre Kayseri’de AK Prti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı netleşti. Mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç’ın Kayseri’den aday olmasının kesinleştiği iddia ediliyor.

Kulislerden sızdı! Kayseri Adayı Büyükkılıç...

Son dakika kulis bilgilerine göre Kayseri’de AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı netleşti. Mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç’ın Kayseri’den aday olmasının kesinleştiği iddia ediliyor. 

Gözler, 31 Mart yerel idareler seçimlerinde AK Parti’nin açıklaşacağı adaylara çevrilmiş durumda. Ankara’dan son sızan kulis bilgilerine göre üç büyükşehirin adayları kesinleşti. Henüz açıklanmamış olsa da Ankara, Adana ve Kayseri adaylarının netleştiği bu isimlerin aday tanıtımı için başkente davet edildiği iddia ediliyor. 

KAYSERİ’DE BÜYÜKKILIÇ
AK Parti’ye yakın kaynakların bildirdiğine göre başkan adaylığı kesinleşen üç büyükşehir arasında Kayseri’de bulunuyor. AK Parti’nin mevcut Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı aday göstereceği ve aday tanıtım toplantısı için Ankara’ya çağrıldığı iddia ediliyor. Öte yandan Kayseri ile birlikte Ankara’da Turgut Altınok’un Adana’da ise Fatih Kocaispir’in başkanlık adaylıklarının kesinleştiği iddiaları kulisleden sızmış durumda. 
31 Mart 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Mustafa Çelik'in ardından aday gösterilen ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç, böylece 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde ikinci kez Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterilmiş oldu. 

MEMDUH BÜYÜKKILIÇ KİMDİR?
25 Ekim 1953 tarihinde Kayseri'nin Develi ilçesinin Şıhlı beldesinde doğdu. Kayseri İmam Hatip Ortaokulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesinden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Nöroloji alanında uzmanlığını tamamladı. Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi'nde uzman hekim olarak görev yaptı. Askerliğini Girne Asker Hastanesi'nde Tabib Teğmen olarak tamamladı. İzmir MTTB, Millî Gençlik Vakfı ve Hekimler Birliği vakfı gibi vakıflarda yöneticilik ve başkanlık görevleri üstlendi.Siyasete 1993 yılında Refah Partisi ile girdi. Refah Partisi Kayseri il başkanlığı yaptıktan sonra 1995 genel seçimleri'nde 20. Dönem Kayseri milletvekili seçildi. 1998 yılında Melikgazi belediye başkanı seçildi. 1999 yerel seçimleri'nde Fazilet Partisi, 2004, 2009 ve 2014'nde AK Parti'den 4 kez aynı göreve seçildi. 2019 yerel seçimleri'nde AK Parti ve Cumhur ittifakı adayı olarak %63,39 oy oranı ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
 

Erhan KanErhan Kan