GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-04-2023 14:49

SÜPER AMATÖR KÜME'DE ŞAMPİYON KAYSERİ ATLETİKSPOR!

Kayseri Süper Amatör Küme 2022-2023 sezonu şampiyonu Kayseri Atletikspor oldu.

SÜPER AMATÖR KÜME'DE ŞAMPİYON KAYSERİ ATLETİKSPOR!

Süper Amatör Küme'de heyecan dolu maraton sona erdi. Sezon sonunda ipi göğüsleyen takım belli oldu. 22 haftalık maratonun ardından Play-off'lar sonunda Kayseri Atletikspor, şampiyonluk ipini göğüsledi. Atletikspor, normal süresi 1-1 sona eren müsabakada Erciyes Esen Makinaspor'u seri penaltılar sonucunda 17-16 mağlup ederek şampiyon oldu.

Play-off yarı finalinde Şekerspor'u penaltılarla geçen Atletikspor, finalde Esen Makinaspor'un rakibi oldu. Argıncık Stadı'nda oynanan final maçında ilk yarı golsüz geçildi. Müsabakanın ikinci yarısının uzun bir bölümünde de gol olmazken, Atletikspor, 88'de tartışmalı bir penaltı kazandı. Topu ağlara gönderen Yusuf takımını 1-0 öne geçirdi. 1 dakika sonra Esen Makina, Bulut ile cevap verdi ve müsabaka 1-1 sona erdi.

Normal süresi 1-1 sona eren müsabakada, uzatma oynatılmadan direkt olarak seri penaltılara geçildi. Büyük heyecana sahne olan seri penaltılar bitmek bilmedi. 2 takımda da penaltı kullanan oyuncular, ilk 5'er penaltıda 1'er kez kaçırdı. Sonrasında iki takım da atmaya devam ederken, kullanılan toplam 18 penaltıda Atletikspor, 16 kez gole çevirirken, Esen Makina 15 kez atabildi. Müsabakayı toplamda 17-16 kazanan Atletikspor, Kayseri şampiyonu oldu.

Kayseri Atletikspor, Esen Makinaspor'u geçerek Süper Amatör Küme şampiyonu oldu. Müsabaka sonunda Atletikspor, büyük sevinç yaşadı. Yıllardır kendi altyapısından yetiştirdiği sporcularla Süper Amatör Küme'ye kadar yükselen Atletikspor, 2022-2023 sezonunda altyapısının meyvelerini şampiyonluk olarak aldı. Atletikspor'a şampiyonluk kupasının MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy takdim etti.

Kayseri Atletiksporlu futbolcular, maçtan sonra şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı. Mavi-beyazlı ekipte futbolcular, hocaları Serkan Karakuş'a sevgi gösterisinde bulunarak, havaya attılar.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz