SPOR
Giriş Tarihi : 30-12-2023 04:07   Güncelleme : 30-12-2023 04:17

Süper Kupa İptal Edildi

Fenerbahçe ile Galatasray arasında Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa Final karşılaşması, Arap yetkilerin Atatürk ve İstiklal Marşı karşıtı tavırları yüzünden iptal edildi.

Süper Kupa İptal Edildi

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanması gereken TFF Süper Kupa finali ik takımında sahaya çıkmak istememesi üzerine iptal edildi. Takımlar, yurda dönmek üzere yola çıktı.
Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da karşı karşıya gelecekken yaşanan kriz büyüdü. Sudi yetkililerle, Türk cephesi arasında büyüyen Atatürk ve İstiklal Marşı krizi, kontrol edilemez hale geldi. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ısınmaya çıkmaya kalkması ve karşılaşma öncesi ''Yurtta Sulh, Cihanda Sulh'' pankartıyla sahaya çıkacağını açıklaması üzerine Suudili yetkililerin izin vermemesinden dolayı iki kulüp mücadeleyi oynamama kararı aldı.

Süper Kupa'nın iptal edilmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe kafilesi Türkiye'ye doğru yola çıktı. İki kulübünde sabaha karşı İstanbul'da olması bekleniyor.
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz