GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 01:15

Yavuz Yıkılmaz Yazdı: Öksüt Yetkileri de Kaçarsa!

Kanadalı Maden firması Centerra Gold'un Türkiye'deki şirketi Öksüt Madencilik hakkında, Genel Yayın Yönetmenimiz Yavuz Yıkılmaz, ilginç bir iddia ortaya attı.

Yavuz Yıkılmaz Yazdı: Öksüt Yetkileri de Kaçarsa!

Kanada merkezli altın firması Centerral Gold'un Türkiye'de bulunan şirketi Öksüt Maden ile ilgili bir yazı kaleme alan Genel Yayın Yönetmenimiz Yavuz Yıkılmaz, yetkileri uyardı. Centerra Gold'un Kırgızistan'da bulunan firması Kumtor Gold'a benzer nedenlerden dvletin kayyum atanmasından ötürü, firma yetkililerinin bir kaç saat içerisinde kaçar gibi ülkeyi terk etmesi olayının benzerinin Kayseri'de de yaşanabileceğini vurgulayan Yıkılmaz, önemli bir yazı kaleme aldı.

30 NİSAN'DA YARGILAMA VAR:
Kırgızistan'da bulunan Kumtor Gold firmasının, tıpkı Türkiye'de de yer alan Öksüt Maden'de uyguladığı düzensizlikleri ve usulsüzlükleri uygulaması neticesinde 2021 yılında kayyum atandığı bilgisine ulaşan Genel Yayın Yönetmenimiz Yavuz Yıkılmaz, Kayseri'de de benzer bir durumun yaşanabileceğini ifade etti. 30 Nisan'da 70'ten fazla çalışanın civadan zehirlenmesinden ötürü başlayacak olan yargılanmaya da dikkat çeken Yavuz Yıkılmaz, Centerra Gold’un Türkiye Ülke Müdürü David Bickford, Öksüt Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ESG Direktörü Pelin Usta Özkayhan ve Dış İlişkiler Müdürü Olgun Otyakmaz'a dikkat çekti. Bu isimlerin Türkiye'de firmayı temsil eden en üst düzeydeki isimler olduğunu söyleyen Yıkılmaz, Kumtor'da yaşananların yaşanmaması için yetkileri uyardı.

ÖKSÜT İÇİN DİKKAT ÇEKTİ:
Kumtor Gold'a atanan kayyumun ardından bir kaç saat içerisinde ülkeyi kaçarcasına terk eden yetkililer nedeniyle benzerinin Türkiye'de yaşanabileceğini söyleyen Genel Yayın Yönetmenimiz Yıkılmaz, başta Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki olmak üzere yetkilere mesaj gönderdi. Öksüt Maden'de civadan meydana gelen zehirlenmelerin üzerine giden Yıkılmaz, ''Bazen kendimi Don Kişot gibi hissediyorum'' şeklinde de cümleyle olaya sessiz kalanlara da dikkat çekti.

Yavuz Yıkılmaz'ın köşe yazısı için TIKLAYINIZ

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz