GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-04-2024 11:20

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Saçmacı'nın Emrine Amade!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu 1 Milyar TL'lik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nin tüm işletmesinin ihalesiz Mehmet Saçmacı'ya bırakılması tepki çekti.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Saçmacı'nın Emrine Amade!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini zorlayarak kent halkının nefes alabileceği bir alan yaratmak için millet bahçesine çevirdiği Hava İkmal Bakım Merkezi, amacından sapmaya başladı. İsmine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Êrdoğan'ın adını veren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, işletmesini ise Nuh Mehmet Saçmacı'ya devretti. Saçmacı'nın ise Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ni kendi tabiriyle ''istediği gibi'' kullandığını açıklaması ise tepkilere neden oldu.

YİNE SAÇMACI, YİNE RANT:
Yapım kararının alınmasının ardından 2 yıldan fazla süren inşaat süreciyle birlikte kent halkının hizmetine sunulan 1 Milyon 260 Bin m2'lik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, 1 Milyar TL'nin üzerinde bir bütçeye mal oldu. İçerisinde oyun parkından, kafelere kadar her türlü alanın bulunduğu Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, günde 10 binlerce insan tarafından da ziyaret ediliyor. Aylık ziyaret sayısının milyonlara ulaştığı Millet Bahçesi'nden gelir elde etmek isteyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi ise bu alanın işletmeciliğini Sun Fuarcılık'a verdi. Kitap fuarından, Yöresel Ürünler fuarına kadar şehirde bir çok fuar alanı oluşturan Sun Fuarcılık'ın Sahibi Nuh Mehmet Saçmacı'nın bu kez ki durağı ise Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi oldu. 

İHALESİZ FUARCILIK:
Türkiye'nin en büyük park alanlarından birisine sahip olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nin içerisine kurduğu devasa çadırlar adeta bir fuar alanı oluşturan Nuh Mehmet Saçmacı'nın, bu alanı kullanma iznini de ihalesiz olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'tan aldığı ortaya çıktı. Önceki gün Olay Türk Tv'de yayınlanan Ramazan Sohbetleri Programı'na katılan Saçmacı, Gazeteci Osman Çiftçi ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. Oldukça samimi açıklamalarda bulunan Saçmacı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nin içerisine kurulan işletmeyi ihalesiz aldığını söyledi. 

BÜYÜKKILIÇ'A ELEŞTİRİ:
Millet Bahçesi içerisine kurduğu çadır için haftalık 500 Bin TL verdiğini söyleyen Sun Fuarcılık'ın Sahibi Nuh Mehmet Saçmacı, belediyeye bunun için ödediği ücreti söylemek istememesi ise dikkat çekti. ''Bişeyler ödüyoruz'' cümlesiyle geçiştirdiği alanı ise hoyratça kullandığını kendi ağzıyla itiraf eden Saçmacı, park alanı içerisine vatandaşların getirdiği odunlarla ateşler yakıldığını ifade etti. Alan içerisinde kurulan standları kiraya vererek gelir elde ettiğini de söyleyen Saçmacı'nın açıklamalarının ardından yayını izleyen bir çok izleyici ''Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, parkın adını yanlış koymuş. Recep Tayyip Erdoğan değil Nuh Mehmet Saçmacı Millet Bahçesi olmalıymış'' yorumu yaptı.

ŞİMDİKİ HEDEFİ ÇOCUK KİTAP FUARI:
Millet Bahçesi içerisindeki alanın konseptini döneme göre değiştirdiğini de söyleyen Sun Fuarcılık'ın Sahibi Nuh Mehmet Saçmacı, 7 Nisan itibariyle Ramazan etkinliklerinin tamamlanacağını ve sonrasında 23 Nisan'ı da içine alan tarihlerde Çocuk Kitap Fuarı açacağını ifade etti. Millet Bahçesi'ni adete kendi planlamasına göre yöneten Saçmacı'nın, rahat ve şehrin dengelerine göre değil de kendi rantsal planlamasına göre yönettiği iddiaları da bu açıklamalarla birlikte sanki doğrulanır nitelikte oldu.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz