SİYASET
Giriş Tarihi : 25-04-2024 16:12   Güncelleme : 25-04-2024 19:55

Özhaseki, CHP Genel Başkanı Özel'e Çattı!

Bakan Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in meyve veren ağacı taşladığını söyledi ve ekledi: ''Böyle bir yalanı neden, hangi sebeple uydurdular, biz de merak ediyoruz''

Özhaseki, CHP Genel Başkanı Özel'e Çattı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Antakya 600 Konutlar bölgesindeki evlerle ilgili iddiasına sert cevap verdi.

200 BİN KONUT DAHA TESLİM EDİLECEK:
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şehir merkezlerinde rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede taşınmazı bulunan hak sahiplerinin herhangi bir hak kaybına uğramadığını belirterek, "Yerinde dönüşümle konutu bulunanlara konut, iş yeri bulunanlara iş yeri verilmektedir. Sayın Özgür Özel'in iddia ettiği gibi herhangi bir vatandaşımızın yaşadığı bölgeden başka bir bölgeye gönderilmesi, söz konusu değildir" ifadesini kullandı. Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 1240 şantiyede, 110 binden fazla işçi ve emekçiyle gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti. Şu anda afetten zarar gören şehirlerde 395 bin 220 konutun inşa sürecine devam ettiklerini, bugüne kadar 76 binden fazla konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini aktaran Özhaseki, yıl sonuna kadar 200 bin konutu daha teslim edeceklerini bildirdi.

MUHALEFET TAŞ ATMAYA DEVAM EDİYOR:
Özhaseki, "Bildiğiniz gibi yine müzmin muhalefet, bal veren arıya, meyve veren ağaca taş atmaya devam ediyor. Bilim insanlarımızla birlikte etütleri yapılmış sağlam zeminlerin bulunduğu rezerv alanlarda yürüttüğümüz inşa faaliyetlerimize laf atmak yer biliminden, mühendislik ve mimarlık hizmetlerinden bihaber olmak demektir." değerlendirmesini yaptı. Fay hatları ve kırıklarının olduğu alanlarda, sıvılaşmanın bulunduğu yerlerde, dere yataklarında yapılaşmaya asla müsaade etmediklerini aktaran Özhaseki, mühendislik ve yapım işlerinde sıfır tolerans gösterdiklerini vurguladı. Etütleri yapılmış rezerv alanlarda, sağlam zeminlerde imar ve inşa faaliyetlerine titizlikle ve süratle devam ettiklerini belirten Özhaseki, şunları kaydetti: "Altını çizerek belirtiyorum ki şehir merkezlerinde rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede taşınmazı bulunan hak sahipleri herhangi bir hak kaybına uğramamakta ve yerinde dönüşümle konutu bulunanlara konut, iş yeri bulunanlara iş yeri verilmektedir. Sayın Özgür Özel'in iddia ettiği gibi herhangi bir vatandaşımızın yaşadığı bölgeden başka bir bölgeye gönderilmesi, söz konusu değildir. Biz, vatandaşın konutlarını güvenli bir şekilde inşa ederken vatandaşın evine kavuşmasına mani olmak için belirli ideolojik grupları harekete geçirip davalar açan yine CHP'dir. Hem kalıcı konutlara dava açtırıp işleri durduruyorsunuz hem de 'yetişmiyor' deyip yaygara koparıyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" dedi.

BU YALANI NEDEN UYDURDULAR?:
Bakan Özhaseki, Antakya 600 Konutlar bölgesindeki konutların başkaları için değil sadece orada hakları bulunan malikler için yapıldığını ifade etti. Bakan Özhaseki, "Depremzedelere 6 milyon 750 bin Türk lirası borç çıkartıldığı, tamamen iftiradır. Böyle bir yalanı neden, hangi sebeple uydurdular, biz de merak ediyoruz. Sayın Özel'i, 'Müddei iddiasını ispata mecburdur' sözünden hareketle iddialarını ispat etmeye davet ediyoruz. Eğer ispat edemiyorsanız, yakınlarını yitiren afetzedelerimizi üzen bu iftiranızdan dolayı kamuoyundan ve depremzede kardeşlerimizden özür dilemenizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz