EKONOMİ
Giriş Tarihi : 26-12-2023 15:04

2024 yılında Asgari ücret ne kadar olacak

Milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret zammı oldukça merak ediliyor. Peki 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ne zaman açıklanacak?

2024 yılında Asgari ücret ne kadar olacak

Yeni yıla az bir zaman kala asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Geçen haftalarda yapılan asgari ücret komisyonu toplantıları sonucu, artık gözler gelecek açıklamaya çevrildi. Ancak açıklamalar gelmeden önce Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara, 2024 yılı asgari ücret hakkında tahminlerde bulundu.

2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak?
Geçtiğimiz günlerde asgari ücret komisyon kurulu tarafından, asgari ücret görüşmelerinin bir ve ikinci toplantısı yapılmıştı. Bu hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda üçüncü toplantı gerçekleştirilecek. Üçüncü toplantı gerçekleştirilmeden eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara, asgari ücret hakkında tahminlerde bulundu.
Kara'nın tahminlerine göre, 2024 yılında asgari ücret 17 bin 400 TL olacak.
Hakan Kara tahminlerini sosyal medya hesabından duyurdu. Kara şöyle söyledi: "2024 yılında ortalamada ilave alım gücü kaybı yaratmayacak asgari ücret artışını %53,5 olarak hesaplıyorum. (ücretlerin yılda bir kez artırıldığını ve %36 enflasyon tahmininin tuttuğunu varsaydım)." 


 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir