SİYASET
Giriş Tarihi : 01-04-2024 17:43   Güncelleme : 02-04-2024 01:19

AK Parti'ye Esat Öztürk Şoku !

Yahyalı Belediyesi için AK Parti ile Yeniden Refah arasındaki çekişmeye gölge düştü. Başkan Esat Öztürk'ün hile karıştırdığı iddiasıyla seçimlerin yeniden yapılması için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapıldı.

AK Parti'ye Esat Öztürk Şoku !

Hakkında peş peşe aibelerin ortaya atıldığı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk'ün 31 Mart gecesi yapılan seçimlere de gölge düşürdüğü iddiası ortaya atıldı. Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada deliller tek tek sıralanırken, seçimin iptali ve yeniden yapılması için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunulduğu belirtildi.

YİNE ESAT, YİNE ŞAİBE:
Adı belediye imkanlarını kullanmak, yakınlarını kamu kurumlarına torpille işe aldırmak gibi br çok şaibeli olayda adı geçen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk için seçimlere hile karıştırdığı iddiası ortaya atıldı. Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama da, seçimin iptal edilerek yenilenmesi için başvuruda bulunulduğu açıklandı. Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Abdullah Turaç'ta TRKayseri.com'a yaptığı özel açıklama da, ellerinde resimler ve video kayıtları olduğu söyledi. Turaç, ''Dosyamızı hazırladık. Avukatımız Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru için harekete geçti. Bu seçim de gördik ki, bir çok usulsüzlük ve şaibe oldu. Gece 01:30'da çuvalla oy geldi. Oyların başında ne Jandarma, ne polis, ne de görevli vardı'' ifadesini kullandı.

ÖZTÜRK, AK PARTİ'NİN BAŞINI AĞRITMAYA DEVAM EDİYOR:
Kayseri'de büyük bir özveriyle seçim çalışması yürüten AK Parti İl Başkanlığı'nın tüm uğraşlarını adeta boşa çıkartan Esat Öztürk, baş ağrıtmaya devam ediyor. Hakkında çıkan iddiaları yalanlayamayan ve sadece susarak geçiştirmeye çalışan Esat Öztürk'ün, 31 Mart gecesine gölge düşüren hareketleri AK Parti il teşkiatını da, genel merkezi de kızdıracağa benziyor.

SEÇİMLER İPTAL OLUR MU?
Ellerinde videolu ve fotoğraflı deliller bulunan Yeniden Refah Partisi'nin başvurusunu değerlendirecek olan Yüksek Seçim Kurulu'nun seçimleri iptal etme hakkı bulunuyor. Seçimlerin yenilenmesi durumunda ilan edilecek olan ileri bir tarihte Yahyalı halkı yeniden sandık başına gidecek.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz