SPOR
Giriş Tarihi : 05-12-2023 11:28   Güncelleme : 05-12-2023 11:53

Ali Çamlı, Bakan Özhaseki'yi Dillere Düşürdü

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın, Bakan Özhaseki ile görüntülü konuşması ve verilen Prim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu harekete geçirdi.

Ali Çamlı, Bakan Özhaseki'yi Dillere Düşürdü

Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı’nın Trabzonspor galibiyeti sonrasında yapmaya kalkıştığı hamle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi zor durumda bıraktı. Çamlı’nın  ‘hava atmak’ için paylaştığı iddia edilen görüntüler Özhaseki’nin siyasi arenada eleştirilmesine neden olmaya başladı.  

PRİMLER ELDE PATLADI:
Kayserispor’un deplasmanda Trabzonspor’u 1-0 yenmesi taraftarı sevindirmişti. Ancak, maçın ardından takımın soyunma odasından paylaşılan bir görüntü siyasetin bir numaralı günemi haline geldi. Kulübün Onursal Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, telefon ile arayarak oyuncuları kutladı. Ayrıca bu başarıdan dolayı 100 bin TL olan primin 125 bin TL’ye çıkarılmasını ve 25 Bin TL’lik kısmı kendinin karşılaşacağını ifade etti. Özhaseki, büyük emekler verdiği Kayeserispor için yine güzel bir jest yaptı. Ama kulübün şov meraklısı Başkanı Ali Çamlı’nın bu görüntüleri “Ucuz bir şov” adına sızdırması Özhaseki’yi zor durumda bıraktı. Siyasetin gündemine giren bu durum Mehmet Özhaseki’nin siyasi rakiplerine koz verirken parti çevrelerinde de zor durumda kalmasına neden oldu. 

ÖZHASEKİ'Yİ ZORA SOKTU:
Her ortamda şov yapmayı sevdiği çok iyi bilinen Kulüp Başkanı Ali Çamlı’nın çevresine “Bakan Bey arkamda” mesajı verebilmek için sızdırdığı görüntüler iyi niyetli bir şekilde Kayserispor’un yanında olan Mehmet Özhaseki’yi zor durumda bıraktı. Oysa bu konuşma paylaşılmasa hem oyuncular primlerini fazla alacak hem de Mehmet Özhaseki, çok sevdiği Kayserispor’un arkasında dağ gibi durmaya devam edecekti. Şimdi taraftarlar, “Şov uğruna Mehmet Özhaseki’nin başını yaktı” yorumları ile Ali Çamlı’yı eleştiriyor. 

İMAMOĞLU YERDEN YERE VURDU:
Kayserili olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin soyunma odasına bağlanarak Kayserispor Başkanı Ali Çamlı'nın belirleyeceği prim miktarını ödeyeceğini söylemesine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tepki gösterdi. 

PRİM ÜZERİNDEN SERT ELEŞTİRİ:
Fox TV'de konuşan Ekrem İmamoğlu, Özhaseki ile ilişkiniz nasıl sorusuna, "İlişkimiz makul başladı ama sayın Özhaseki sonradan başka bir yol tercih etti. Seçime yaklaşırken seçim diline geçiş yaptı, işine baksın falan filan. Ben işimi biliyorum sayın Özhaseki de işini bilsin. Mesela maçtan sonra prim dağıtmasın işini yapsın, şehircilik bakanlığı yapsın" dedi.

SEÇİM ÖNCESİ EKSİ YAZDI:
Yerel seçimlerin yaklaştığı, siyasetin ısındığı bu günlede en küçük olayı bile kullanan siyasi rakipleri tarfından hedef haline getirelen Mehmet Özhaseki’nin yaşadığı olay AK Partiyi de zor durumda sıraktı. Ayrıca, bu baskı ile Mehmet Özhaseki’nin Kayserispor’a daha mesafeli durabaliceği belirtiliyor. Hem kulübü, hem de Mehmet Özhaseki’nin siyasi hayatına büyük darbe vuan Ali Çamlı’ya soruyoruz: “Şov için yerel seçimler öncesi Sayın Bakanı bu kadar zor durumda bırakmaya değer miydi?”

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz