SİYASET
Giriş Tarihi : 22-12-2023 10:37

Ataş'tan dikkat çeken sorular

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te Bakanlara dikkat çeken sorular yöneltti.

Ataş'tan dikkat çeken sorular

 “Cumhuriyetimizin hiçbir döneminde Türk olmak bu kadar değersiz olmamıştır” sözleriyle Meclis’te dikkat çeken Ataş, “Somali Cumhurbaşkanının oğlu bir motokuryeye çarpıyor, ölümüne sebep oluyor, sonra da elini kolunu sallaya sallaya kayıplara karışıyor. Bu nasıl oluyor, burası bir hukuk devleti değil mi?” diye sordu. Ataş, yine ülkede yaşanan işsizliğe de gündeme taşıdı.
Bütçe görüşmelerinin devam ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşın sesi olmaya devam ediyor. Ataş, Adalet ve Dışişleri Bakanlarına yönelik soruları ile dikkat çekti.

İŞSİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ
İşsizlik konusuna değinen Ataş, Meclis'te Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a, “Hukuk fakülteleri her yıl binlerce mezun veriyor, bu mezunlar ya işsizler kervanına katılıyor ya asgari ücretin altında hukuk bürolarında ya da kendi mesleğinin dışında çalışmak zorunda kalıyorlar. Bakanlığın bu sorunların çözümüne yönelik bir çalışması var mıdır?” sorusunu yöneltti. 
BURASI BİR HUKUK DEVLETİ DEĞİL Mİ?
Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un, İstanbul’da motokurye Yunus Emre Göçer’e çarptığı ve Göçer’in hayatını kaybettiği olayı da gündeme taşıyan İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, “Cumhuriyetimizin hiçbir döneminde Türk olmak bu kadar değersiz olmamıştır. Şöyle ki Somali Cumhurbaşkanının oğlu bir motokuryeye çarpıyor, ölümüne sebep oluyor, sonra da elini kolunu sallaya sallaya kayıplara karışıyor. Bu nasıl oluyor, burası bir hukuk devleti değil mi? Sorumlular ve kaçmasına sebep olanlar hakkında Bakanlığınız nasıl bir işlem yapmıştır veya yapmaktadır?” diye sordu.

DIŞİŞLERİ BAKANINA VİZE SORUSU: İŞ İNSANLARI ZORLANIYOR
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a da yaşanan vize sorununu sordu. Ataş, “İhracat yapan firma sahipleri ve yöneticileri vize almakta zorlandıkları için yeşil pasaport alma şartlarının yeniden düzenlenmesini istiyor. Bu yönde bir çalışmanız var mıdır?” ifadelerini kullandı.

Erhan KanErhan Kan