GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-02-2024 14:18   Güncelleme : 05-02-2024 14:29

Azim Deniz'den saldırı sonrası ilk açıklama geldi

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, evinden çıkmak üzereyken silahlı saldırıya uğrayan Gazeteci Azim Deniz'den ilk açıklama geldi.

Azim Deniz'den saldırı sonrası ilk açıklama geldi

Edinilen bilgiye göre, Kocasinan ilçesine bağlı Mimarsinan Mahallesi Karasu Sokak'ta meydana gelen olayda, evinden çıkan Gazeteci Azim Deniz'e kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından ateş açıldı. Bacağından ve karnından yaralanan Azim Deniz hemen Kayseri haberleri/devlet" class="taglink" title="Devlet Haberleri">Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Burada ki ilk müdahelesinin ardından Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Kayseri'de korkutan <a href=saldırı: Gazeteci Azim Deniz vuruldu! - Asayiş haberleri" src="https://static.daktilo.com/sites/71/uploads/2024/02/05/large/196203655-1707120221.jpg" style="height: 309px; width: 550px;" />

"ÖNCEDEN PLANLANMIŞ VE BENİ BEKLEMİŞ"
Aracına giderken saldırıya uğradığını söyleyen gazeteci Azim Deniz, “Sabah saat 9’da evden çıkıyordum. Bahçede aracıma geçtim. Aracıma tam giderken binanın otoparkında tanımadığım bir şahıs yanıma yaklaştı. Direkt yakın mesafeden ateş etti. Sonrasında da arabasına bindi. Arabasını park etmiş, daha önceden planlamış ve binanın önünde beklemiş. Sonra arabasına bindi kaçtı. Ben yardım istedim komşulardan. Oğlum kendi özel arabamızla beni hastaneye getirdi. Gerisini bilmiyorum. Sağ olsun hastanede başhekim ve doktorlarla birlikte tüm sağlık çalışanları ilgilendiler. Yardımcı oldular sağ olsunlar. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.



METİN KÖSEDAĞ: MESLEKTAŞIMIZA KAHPECE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ"
Azem Deniz'in sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonrası, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti başkanı Metin Kösedağ açıklama yaptı. Silahlı saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, “Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik saldırılara bugün maalesef bir yenisi eklendi.  Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakârca görev yapan meslektaşlarımız zaman zaman böyle çirkin saldırıya uğruyor. Bugün de Azim Deniz’e kahpece saldırıldı. Tek tesellimiz arkadaşımızın hayati tehlikesinin bulunmaması.
Meslektaşımıza pusu kurularak yapılan kahpe saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırganların bir an önce yakalanması ve adalete teslim edilmesi konusunda kolluk kuvvetlerine güvenimiz tam. Meslektaşımız Azim Deniz’e ve tüm meslektaşlarımıza  geçmiş olsun derken,  konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Polis ekipleri olaya karışan şüpheli yada şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir