GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2024 12:27

Başkan Çolakbayrakdar'ın eşi Fatma Çolakbayrakdar'dan Kanaviçe sanatı

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar’ın eşi Fatma Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi Yakut tesisini ziyaret edip, kursiyerlerle bir araya geldi. El emeği göz nuru ürünleri beğeniyle inceleyen ve büyük bir ustalıkla kanaviçe işleyen Fatma Çolakbayrakdar, “Hanım kardeşlerimiz, öğrendikleriyle aile ortamında ev ekonomisine katkı sağlarken, güçlü bir şekilde de hayatın içine katılmasını sağlıyoruz” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar'ın eşi Fatma Çolakbayrakdar'dan Kanaviçe sanatı

Kanaviçe ve Okuma Yazma Kursunu ziyaret eden Fatma Çolakbayrakdar, el emeği göz nuru ürünleri beğeniyle inceleyerek, her biri emek gerektiren eserler için kursiyerleri tebrik etti. Kanaviçeyi tüm kurallarıyla öğrenerek, büyük bir ustalıkla kanaviçe işleyen Fatma Çolakbayrakdar, kursiyerler tarafından tam not aldı. Kursiyerlere ‘Ellerinize emeklerinize sağlık’ diyen Fatma Çolakbayrakdar, “Kocasinan Akademi tesislerimiz, aile akademisi gibi 7’den 70’e herkese aile ortamı sunuyor. Özellikle kadınlarımızın severek yaptıkları hobilerinden biri olan Kanaviçe Kursu’na hanım kardeşlerimiz yoğun ilgi gösteriyor ve memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Eğitimler sayesinde kadınlar, el işi becerilerini geliştirmek ve ev ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra sosyal hayata aktif olarak katılmanın mutluluğunu yaşıyor. Hanımlarımız azimleri ve yorulmak bilmeyen elleri ile üretmeye, bilgi ve becerilerini artırmaya, ev ekonomilerine katkıda bulunmaya devam ediyorlar. Ayrıca hanımlarımızın verilen eğitimlerden son derece memnun olduklarını gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.



"BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN"
Kocasinan Akademi ortamının kendilerine terapi etkisi yaptığını belirten kursiyerler ise “Burada hanımlarla artık kardeş gibi olduk. Buranın temizliğinden tutun binanın düzeninden hocalarımızın özelliklerinden her şeyinden o kadar memnunuz ki; Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a ve hep yanımızda olduğumuzu hissettiren size de çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Kurslar sayesinde, bizler hem sosyal hayata katılarak yeni arkadaşlıklar ediniyor, hem de ürettiğimiz ürünlerle aile bütçesine ve Kayseri ekonomisine katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.



 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir