SPOR
Giriş Tarihi : 15-12-2023 01:49

Berna Gözbaşı TFF Başkanı Mı Oluyor ?

Kayserispor'da yaptıklarıyla futbolda güzel izler bırakan Berna Gözbaşı'nın yeni misyonu Türk futbolu mu oluyor?

Berna Gözbaşı TFF Başkanı Mı Oluyor ?

Türk futbolunda bitmek bilmeyen kaos ve spekülasyonların ardından Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında yaşanan olayın faturası faillere kesilse de, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’de topun ağzına geldi. Kulisler başkanlıkta kan değişiminin gerekliliğinden söz ederken, gözler bir anda Kayserispor eski başkanına çevrildi.

BÜYÜKEKŞİ, İLERİ DEĞİL GERİ GÖTÜRDÜ:
Hakem Halil Umut Meler’in maç sonu yeşil sahada darp edilmesi ve Türkiye liglerine verilen ara, futbol severler açısından bardağı taşıran son damla olarak yorumlandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin olayın ardından yaptığı açıklamaların ardından belirlenen cezalar futbol severleri tatmin etmedi. Bu gelişmelerin ardından süreci doğru yönetemediği ve Türk futbolunu ileriye taşımak şöyle dursun yerinde bile tutamadığını düşünen futbolun mihenk taşları oklarını Büyükekşi’ye çevirdi.

YENİ BAŞKAN İSTENİYOR:
Süper Kupa Final karşılaşmasının Sudi Arabistan'da oynanacak olmasına hiçbir kulüpten onay çıkmamasına rağmen ‘’yaptım, oldu’’ anlayışıyla davranan Büyükekşi’nin misyonunu tamamladığını düşünen bir çok isim TFF için yeni bir başkan düşüncesini artık sesli olarak ifade etmeye başladı. Yaşanan bu durumun ardından ise başkanlık için bazı isimlerde gündeme gelmeye başlarken, kulislerde dillere dolanan isimse Türkiye’nin ilk kadın kulüp başkanı Berna Gözbaşı oldu.

FUTBOLUN ANNESİ:
Önce Kayserispor’a kattıkları ve ardından da Süper Lig’de yaptıklarıyla her zaman taktir toplayan Berna Gözbaşı’nın Türkiye Futbol Federasyonu’nda da benzer işler başarabileceğini düşünen bir çok kulüp yöneticisinin aklında yeni bir ilk var. TFF için ilk kadın başkan düşüncesini savunan ve ‘’hakem döven ülke’’ olarak anılarak zedelenen kötü imajı dünyanın ve Türkiye’nin ilk kadın federasyon başkanı güncellemesiyle değiştirmek isteyenlerin aklındaki isim Berna Gözbaşı. Kayserispor’da yaptığı anneliği Türkiye ligleri içinde yapacağını savunan birçok otorite Berna Gözbaşı için ‘’Futbolun annesi’’ yakıştırmasını ön plana çıkarttı.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz