SİYASET
Giriş Tarihi : 27-02-2024 01:17   Güncelleme : 27-02-2024 02:14

Bunun Adı Torpil

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Kayseri’de siyaset arenası ısınırken, son günlerde ortaya çıkan bir olay bu kadarına da pes dedirtti. 

Bunun Adı Torpil

Kayseri’de siyaset yerel seçimlere odaklandı. Kritik seçimler öncesinde her parti, her aday tüm adımlarını tartarak atarken, bir siyasetçinin yol açtığı skandal ise “Bu durum dengeleri değiştirir” şeklinde yorumlandı. Kayseri’de uzun yıllardır siyasetin içerisinde olan ve bu seçimlerde de sandıkta yarışa girecek olan bir ismin siyasi ağırlığını kullanarak iki çocuğunu bir kamu kurumunda işe yerleştirdiği öğrenildi. Siyasi etik tartışmalarının hararetli bir şekilde yapıldığı bu günlerde siyasi ağırlığını sadece kendi aile üyelerine kullanan siyasetçinin kendi partisi içinde dahi tepki çektiği konuşuluyor. 

PARTİ İÇİNDE TEPKİ VAR:
Liyakati esas alan bir siyasi yapılanma mottosu ile çalışmalarını sürdüren partilerin genelinde yılların verdiği tecrübeyi iki çocuğunu işe aldırmak için kullanan siyasetçiye tepkiler giderek artıyor. Gerek iktidar, gerekse muhalefet kesiminin hoş karşılamadığı bu siyasi çıkar seçime sayılı günler kala tat kaçırmaya başladı. Seçime1 ay kadar bir zaman kala, bu durumun tüm seçim hazırlıklarına zarar vereceği ifade edilirken, “Sadece Kayseri’yi değil genel siyaseti bile etkileyebilir” yorumlarına bile yol açtı. 2 Çocuğu için KPSS şartı aramadan, özel kontenjanla hareket ettiren siyasetçi merak konusu oldu. 

SEÇİM BÖLGESİ SIKINTILI:
Bu ismin bir belediye başkan adayı olduğu iddiaları da gündeme sıcak bilgi olarak düşerken, seçim bölgesinde de sıkıntılı günlerin yaşanmasına neden olacağa benziyor. Tecrübeli siyasetçinin ise seçime sayılı günler kala yaşanacak bir kaosu pekte umursamadığı iddia edildi.  Bu siyasinin gelen istifalara rağmen, kendi aile mensupları için çalışmaya devam ettiği ve bu günlerde istifa eden bazı yöneticilerin bu siyasetçinin diğer yakınlarının hangi mevkilere yerleştirildiğini araştırdığı ve bu durumu genel başkana kadar uzanan bir raporla yazıya dökeceği öğrenildi. 

SESSİZLİK HÂKİM:
Yaşanan gelişmelerin ardından gözler Kayseri’deki belediyelere çevrildi. Özellikle çocuklardan birinin işe başlamasının üzerinden daha 1 yıl geçmediği süreçte, daha büyük tepkilere neden olacağından çekinildiği için şimdilik gizli tutulduğu da gelen bilgiler arasına yer alıyor... Parti tabanında birçok insan iş beklerken, bir siyasinin iki çocuğunu birden kamu kurumunda de işe başlatılması ciddi çatlaklara neden olacak gibi duruyor.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz