SİYASET
Giriş Tarihi : 15-01-2024 12:38   Güncelleme : 15-01-2024 12:55

Bünyan'da Başkan Adayı Selahattin Metin

Cumhur İttifakı'nın Bünyan İlçesi Belediye Başkan Adayı Selahattin Metin oldu. Milliyetçi Hareket Partisi tarafından 15 Ocak'ta açıklanan 52 belediye başkan adayı arasında Selahattin Metin'in de adı yer aldı.

Bünyan'da Başkan Adayı Selahattin Metin

Milliyetçi Harket Partisi (MHP) 52 belediyenin daha başkan adaylarını açıkladı. Kayseri'de Cumhur İttifakı olarak hareket eden MHP ve AK Parti, bir birlerine karşı aday çıkartmazken, daha öne 4 belediyenin başkanlığını yürüten MHP'de 5. belediye Bünyan oldu. Başkan adayı ise çekişmeli 4 aday arasından çıkan Selahattin Metin olarak belirlendi.

MHP AÇIKLADI:
Bünyan İlçesi eski Belediye Başkanı Mehmet Özmen, eski Bünyan İlçe Başkanı Tevfik Düzen, Ülkü Ocakları eski Başkanı Aytaç Gezici ve Ülkü Ocakları Bölge eski Müfettişi Selahattin Metin'in aday adayı olarak başvurduğu Bünyan'da başkan adayı netleşti. Selahattin Metin'in Bünyan ilçesi için başkan adayı olduğunu duyuran MHP Genel merkezi, 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayını böylelikle belirlemiş oldu. 

BAKİ ERSOY İKNA ETTİ:
MHP Kayseri milletvekili Baki Ersoy'un desteklediği Ülkü Ocakları Bölge eski Müfettişi Selahattin Metin'in aday adayları listesinden sıyrılmasının genel merkezdeki kulis çalışmaları etkili oldu. Vekil Ersoy'un, MHP Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmelerin Selahattin Metin'in aday gösterilmesinde etkili olduğu iddia edildi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz