GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-02-2024 11:14

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel'in KASKİ planı

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, göreve gelmesi durumunda KASKİ'nin kazancını arttırmak için su tesisi kurulacağını duyurdu.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel'in KASKİ planı

Kazım Yücel “Vatandaş artık su fiyatlarının, elektrik faturasının da üstünde olduğunu bağıra bağıra söylüyor. Seçim olmasa emin olun 30 yılı geçkin iktidarı idare eden yerel yönetimler kimseyi duymayacak. Beceremiyorlar, su fiyatlarımız yüksek. Biz paketleme su tesisi kuracağız ve KASKİ’ye para kazandıracağız. Bunu İstanbul, Ankara Belediyesi yapıyor o yüzden fiyatları uygun. Biz projeyi yaptığımızda herkes marketten bir Kayseri suyu alabilecek ve Türkiye genelinde satılacak” dedi.
 

İYİ Parti'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel kimdir? Kazım  Yücel nerelidir, kaç yaşındadır?

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ programına konuk olarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Yücel, su fiyatlarına uygulanan yüzde 20 indirim hakkında, “5 yıl boyunca su fiyatları pahalı demiştim. Sahada, anketlerde görülen tablo ile su fiyatlarına önce her ay zammı durdur mesajı verdi bunu uyguladılar ama bunun da yeterli olmadığını 1 ay sonra gördüklerinde 5 yıldır Kazım Yücel’in söylediğini dinlemeden oy kaybı olacağını düşünerek yüzde 20’de indirim yapıyoruz dediler.  Bunu yapmanın sebebi nedir, nasıl yapıldı ve kaynak nereden bulundu diye sorarım. Bunların cevabını alacağımı da düşünmüyorum. Su fiyatları Kayseri’de pahalı, başka illere göre kıyaslanamaz. Kimileri 100 kilometre uzaktan şehre getiriyor bizimki 5-6 kilometreden vatandaşa ulaşıyor. En büyük giderimiz elektrik ve bunun altyapıları. Hala su fiyatları 18 liralarda ve bizim yapabileceğimiz fiyat politikasının üzerinde. Normalde yüzde 50 yapılmış olsa şu anda bu politikayla yürütülebilir” diye konuştu.

"PAKETLEME SU TESİSİ İLE KAYSERİ SUYU TÜRKİYE GENELİNDE SATILACAK"
Yücel, paketleme su tesisi ile KASKİ’ye kazanç sağlanacağını da belirterek, “Vatandaş artık su fiyatlarının, elektrik faturasının da üstünde olduğunu bağıra bağıra söylüyor. Seçim olmasa emin olun 30 yılı geçkin iktidarı idare eden yerel yönetimler kimseyi duymayacak. Beceremiyorlar, su fiyatlarımız yüksek. Biz paketleme su tesisi kuracağız ve KASKİ’ye para kazandıracağız. Bunu İstanbul, Ankara Belediyesi yapıyor o yüzden fiyatları uygun. Biz projeyi yaptığımızda herkes marketten bir Kayseri suyu alabilecek ve Türkiye genelinde satılacak. Memduh bey kaynağı nereden buldu? KASKİ’nin ya alt yapı masraflarından kısacak ya da ek bütçe arttıracaksınız veya ben gidiyorum Kazım Yücel düşünsün politikasıdır bu. Su üretim tesisi yapmadan bunları yapmak seçimden korkmaktan kaynaklıdır. Hala indirimli iken de uygun değil” şeklinde konuştu.

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir