SİYASET
Giriş Tarihi : 12-02-2024 18:00

CHP'li Özgür Özer'den sert sorular

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özer, Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı bazı şirketlerin sigorta ve vergi borcunun halka açık bir şekilde gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

CHP'li Özgür Özer'den sert sorular

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özer; “Büyükşehir Belediyesine bağlı bazı vergi ve sigorta borçları var sürekli olarak bu şirketlere sigorta borcuna ve vergi borcuna karşılık devlete SSK’ya maliye hazinesine ve çeşitli kuruluşlara arsa devri, bina devri var. Kayseri Kadir Has Kongre Merkezinin de üzerinde olduğu arsa ve üzerindeki yapı da muhtemelen devredildi. Biz bunlara şöyle karşı çıkıyoruz  Belediyenin hangi şirkete ne kadar borcu var biz de bilmek istiyoruz” dedi.

CHP'li Özgür Özer, Kızılay ile Büyükşehir'in işbirliği protokolünü ...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Başkan Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi.  Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı bazı şirketlerin sigorta ve vergi borcunun halka açık bir şekilde gösterilmesi gerektiğini ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özer; “Büyükşehir Belediyesine bağlı bazı vergi ve sigorta borçları var sürekli olarak bu şirketlere sigorta borcuna ve vergi borcuna karşılık devlete SSK’ya maliye hazinesine ve çeşitli kuruluşlara arsa devri, bina devri var. Kayseri Kadir Has Kongre Merkezinin de üzerinde olduğu arsa ve üzerindeki yapı da muhtemelen devredildi. Biz bunlara şöyle karşı çıkıyoruz  Belediyenin hangi şirkete ne kadar borcu var biz de bilmek istiyoruz meclisin de bilmesi lazım bunun tüm meclis üyelerinin de bilmesi lazım biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak soruyoruz halkın da öğrenmesi lazım maalesef yine geçiştirici cevaplar aldık. Şirketlerin hala sigorta borcu ve vergi borcu hakkında detaylı bir bilgi alamadık  biz şunu istiyoruz hangi şirketin ne borcu var çıkarın halk da öğrensin bizler de öğrenelim diye ama hala talebimize yanıt bulamadık” dedi.

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir