GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-04-2024 22:40   Güncelleme : 18-04-2024 00:57

DİKKAT! Kayseri'ye fırtına uyarısı

Kayseri Valiliği, 18 Nisan Perşembe Günü kent genelinde saatte 80 Km hıza ulaşabilecek fırtına yaşanabileceğini duyurdu ve uyardı !

DİKKAT! Kayseri'ye fırtına uyarısı

Yarın dışarı çıkacaklar dikkat! Kayseri Valiliği Kayseri genelinde yarın kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısı yaparak vatandaşların olumsuzluklara karşı tedbirli olması konusunda uyardı. 
Kayseri Valiliği tarafından yapılan fırtına uyarısında şu ifadeler kullanıldı: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Kayseri genelinde (18.04.2024) Perşembe günü güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat kısa süreli 80 km/saat) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” 


METEOROLOJİ 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ DE UYARDI!
Öte yandan, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklama ile aralarında Kayseri’nin bulunduğu 13 ili uyardı. Yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 18.04.2024 Perşembe günü Orta ve Doğu Karadeniz'in İç Kesimleri (Amasya, Tokat, Çorum ile Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinin iç kesimleri) ile İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Yozgat, Kayseri'nin doğusu, Aksaray ve Nevşehir) güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat kısa süreli 80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi. 

AMAN DİKKAT!
Ayrıca yapılan uyarıda fırtına esnasında Çatı Uçması, Ulaşımda Aksamalar ile Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmeyerine dikkat edilmesi istendi. 

Erhan KanErhan Kan