GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-01-2024 20:44   Güncelleme : 10-01-2024 20:54

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Başhekim Fatih Horozoğlu istifa etti

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu, görevinden istifa etti. Peki detaylar neler? İşte şok istifanın perde arkası..

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Başhekim Fatih Horozoğlu istifa etti

Tıp dünyasındaki başarılarıyla adından söz ettiren Erciyes Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi Hastaneleri bölümüde şok bir gelişme yaşandı. Erciyes Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fatih Horozoğlu istifa etiğini açıkladı. Başkehim Fatih Horozoğlu'nun istifanın perde arkasında neler yaşandı? Fatih Horozoğlu neden istifa etti?

ŞOK EDEN İSTİFA:
Erciyes Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi Hastaneleri, başarılı işlere imza atmasının ardında ki en önemli isimlerden biri olan Fatih Horozoğlu'nun 10 Ocak akşamınfa yaşanan beklenmedik istifası, soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin damadı ve aynı zamanda Erciyes Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Alper Kemaloğlu ile ortak çalışmaları oldukça beğenilen Horozoğlu'nun, beklenmedik istifası oldukça şaşırttı. Akıllara ilk gelen sorulardan biri ise Rektör ve Dekan ile ters düşüp düşmediği. Aynı zamanda büroksanin de hedefinde olup olmadığı oldukça merak ediliyor.

BİR BİRİNDEN İLGİNÇ İDDİALAR:
Fatih Horozoğlu, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kalkınmasında önemli işlere imza attı. Öyle ki o dönemde çamaşırhane sürecinde bile ismi geçti. İddialara göre o dönem üniversite içerisinde çamaşırhane işleten işadamı Kemal Topsakal nedeniyle, bürokrasi ile sorunlar yaşadığı konuşuluyor. Bununla da kalmayıp, İdari Mali İşler Daire Başkanı Cengiz Topal ile de ters düştüğü iddiaları yayılmaya başladı. 
Bir diğer iddia ise, Prof. Dr. Fatih Horozoğlu'nun, geç saatlere kadar çalıştığı ayrıca bürokrasinin yönlendirmesiyle kendi görevi dışında, alakasız görevlendirmelere tabi tutulduğu, mesleğinden yıldırma politikası uygulandığı ve en sonunda Fatih Horozlu'nun, bu durum karşısında istifa ettiği öğrenildi. 

KATİN İHALESİ İDDİASI:
Gelirlerin bir kısmı Erciyes Üniversitesi Vakfı tarafından kiralanan, Erciyes Üniversitesi içerisinde faaliyet gösteren kantinlerin ihale tarihleri yaklaşıyor. Ancak kantin ihalelerinde Fatih Horozoğlu'nun ilgisi olup olmadığı merak ediliyor. Çünkü, bu konuda bir diğer iddia ortaya atıldı. İddialara göre, Başhekim Horozoğlu'nun Vakıf yönetimiyle bir bağlantısının olmadığı halde, geçmişte yapılan ihaleleri düzenleme işi Horozoğlu himayesine verildi. Asıl görevi, kantin ihaleleri olmamasına rağmen neden bu işi Horozoğlu'na verdikleri merak edilirken, bununda yıldırma politikasının bir parçası olup olmadığı akıllarda soru işareti yarattı. 

MALİ İŞLER SORUNU:
Üniversite içerisinden alınan bilgilere göre, Cengiz Topel Ertaş’ın yaptığı İdari Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan maaş tahakkuku işi de Başhekim Horozoğlu’na yaptırılmak istendi. 31 yıldır İdari Mali İşler Daire Başkanlığı tarafından yapılan maaş tahakkukunun Başhekimliğe yaptırılmak istenmesi bu kadarına da pes dedirtti. 
4 bin 500'e yakın çalışanı bulunan hastanenin, Başhekimi Fatih Horozoğlu'nun istifasını Rektör Prof. Dr. Fatih Altun'a sunduğu öğrenilirken, istifanın resmiyete geçip geçmeyeceği, aynı zamanda Fatih Altun'un Başhekimle ilgili alacağı karar oldukça merak ediliyor. 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir