GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-02-2024 00:09   Güncelleme : 03-02-2024 00:09

İsrail'e Kayseri'den Bisküvi Gönderen Fabrika Oylum

Filistin Halkı'na acımasızca zulmeden İsrail'in bisküvi ihtiyacını Kayseri'den Oylum Bisküvileri'nin üstelendiği, ve bir kaç gün önce kamyonlarca bisküvi çeşidinin yine Yahudi halkına özel olarak hazırlanarak gönderildiği ortaya çıktı.

İsrail'e Kayseri'den Bisküvi Gönderen Fabrika Oylum

Kayseri'den, Mazlum Filistin halkına zulmeden İsrail'e özel mamül üreten ve gönderen firmanın Oylum Bisküvileri olduğu ortaya çıktı. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Oylum Bisküvileri'nin düzenli olarak İsrail'e özel ürün yaptığı ve gönderdiği bilgisi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

O FİRMA OYLUM ÇIKTI:
Yılmaz Büyüknalbant ve oğlu Yener Büyüknalbant'ın yönetiminde olan Oylum Bisküvileri'nin, tüm Türk-İslam dünyasının tepki gösterdiği Katil İsrail'e, kamyonlarca ürün gönderdiği ortaya çıktı. Filistin halkına zulmeden bir ülkeye tepkisini farklı yönde gösterirken, ticaretine de devam eden firmanın Oylum Bisküvileri olması kentte büyük yankı uyandırdı. Kayseri'de birden çok sivil toplum kuruluşunda defalarca görev alan, yakın tarihte Hac'ca giden Yılmaz Büyüknalbant'ın artk bir aile şirketi hüviyetinde olan fabrikasının İsrail'e özel olarak bisküvi ve türlerinden bir çok ürünü hazırlattığı ve gönderdiği söylentisinin gerçekliği ise kimi kesimler tarafından tepki topladı.

MÜSLÜMAN ELİ DEĞMİYOR:
Haham olduğu bile iddia edilen bir İsrailli yetkilinin Oylum Fabrikası'nda denetmen olarak görev aldığı ve bisküvilere el değmemesi yönünde büyük bir titizlikle yürttüğü, incelemenin sonunda ürünlerin özel kutulara konularak gönderildiği söylentisi ses getirdi. İsrailli yetkiliye Oylum Biskivileri'nin üretim tesisinde özel bir oda tahsis ettiği de söylenen Büyüknalbant Ailesi'nin, Filistin'de zulüm gören binlerce insanın durumunu ortadayken, ticari faaliyetlerini devam ettiği yönündeki iddialarında, Kayseri kamuoyunda olumlu bir tepkiyle karşılanmadı. Müslüman bir ülkede üretilen bisküvilerin ''insan eli değmeden üretim'' şartı konulmasından ötürü ''Müslüman elinin değmesi istenmiyor'' şeklinde yorumlara da neden olması, olayı farklı bir boyuta taşıdı.

ÜRETİM TAM GAZ DEVAM:
Kadın demeden, çocuk demeden öldüren, hastane demeden, okul demeden Filistin'de tam manasıyla bir Müslüman soykırımı gerçekleştiren İsrail'e bisküvi ve çeşitlerinden bir çok ürün hazırlayan Oylum'un, yakın tarihte kamyonlarca ihracat yaptığı da gelen bilgiler arasında yerini aldı. Türkiye'de, İsrail mallarının boykot edildiği dönemde, bu ülkeye özel olarak bisküvi yapan ve gönderen Oylum Fabrikası'nın yaşananlara verdiği tepki de merak konusu oldu.

GÖZLER DEVLET YETKİLİLERİNDE:
Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisini direk olarak dile getirdiği İsrail'e, hükümet yetkilileri de tavır alırken, Oylum Fabrikası'nın farklı hareket ettiğinin yorumlandığı, Kayseri'de üst düzey bürokratların ve şehrin yetkililerinin nasıl bir tavır alacağıysa merak konusu oldu. Daha önce Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ve bir çok üst düzey isim Oylum Bisküvileri'ni ziyaret etmişti. Şimdi bu isimlerin, ortaya çıkan gelişmenin ardından nasıl bir tavır takınacağı da merak edilen bir diğer konu oldu.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz