SİYASET
Giriş Tarihi : 01-02-2024 16:42   Güncelleme : 01-02-2024 17:00

İyi Partili Kazım Yücel: "Ben hakkımı helal etmiyorum"

Kayseri İyi Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Kazım Yücel, Memduh Büyükkılıç'ın etik davranmadığını belirterek “Sayın Memduh Büyükkılıç bütün devlet imkanlarını bütün kamu kaynaklarını sadece kendi seçimi için harcıyor. Bu paralar size oy vermeyen vatandaşların da parası. Ben bir elin verdiğini bir el görmeyecek diyen bir dinin mensubuyum seçime 2 ay kala yapılan şeyleri uygun bulmuyorum hakkımı da helal etmiyorum” dedi.

İyi Partili Kazım Yücel:

Artık 31 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Partilerin çalışmaları kıyasıya sürerken Kazım Yücel, Memduh Büyükkılıç'ın seçim çalışmalarına isyan etti. Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda kurmuş olduğu çadırda açıklama yaptı. Memduh Büyükkılıç'ı sert bir dille eleştiren Yücel: “Her seçim dönemi öncesi gibi bir Kayseri'deyiz. Belediye kaynakları hatta devlet kaynakları vatandaşa seçim kampanyası olarak sormadan Belediye Başkanlarımız tarafından sonuna kadar harcanıyor. Bu yine bir yerel seçim öncesi ve sayın Memduh Büyükkılıç da Belediye Başkan adayı belediyenin bütün imkanlarını sanki cebinden çıkan bir para gibi bütün iştirakleriyle birlikte meydanda seferber etti. 5 yıldır bekliyor seçime 1 ay 2 ay kala meydanları çadırlarla dolduruyor hatta benim karşı aday olarak paramı da kendi kampanyasında harcıyor. Müslümanlıktan bahseden bir Belediye Başkanı veya bir AKP iktidarı var bunların yapmış olduğu aslında gerçekten benim hakkıma bir müdahale bir saygısızlıktır” dedi.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı seçim çalışmalarını doğru bulmadığını ifade eden Büyükşehir başkan adayı Yücel: “Belediye kaynaklarının böyle vatandaşlara seçim anında çorba veriyorum, tatlı veriyorum gibi kendine oy istemeye devşiren hareketleri siyaseten etik bulmuyorum dinen de uygun değil aslında bizlerden bir helallik istemesi lazım çünkü ben vergi ödüyorum benim adıma gelir kaynakları belediyeye aktarılıyor sayın başkan bunları bana dahi sormadan meydanlarda vatandaşlarla paylaşıyor kimin adına kendi adına. Biz cebimizdeki rakamı alnımızın terini kampanyamızda harcarken Sayın Memduh Büyükkılıç bütün devlet imkanlarını bütün kamu kaynaklarını sadece kendi seçimi için harcıyor. Bu paralar size oy vermeyen vatandaşların da parası. Ben bir elin verdiğini bir el görmeyecek diyen bir dinin mensubuyum seçime 2 ay kala yapılan şeyleri uygun bulmuyorum hakkımı da helal etmiyorum” şeklinde konuştu.
 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir