GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-05-2023 12:42

Kayseri Şeker Halka Arz Oldu

Kayseri Şeker Fabrikası'nın hisselerini halka arz etmek için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yaptığı başvuru kabul edildi.

Kayseri Şeker Halka Arz Oldu

Kayseri Pancar Kooperatifi’nin en büyük hisseye sahip olduğu Kayseri Şeker Fabrikası, iki ay önce halka arz için SPK'ya başvurdu.

Mart ayında fabrikadan yapılan açıklamaya göre, Kayseri Şeker Fabrikası, 106 milyon TL nominal değerli 106 milyon adet payların halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu.
Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, şirketin 600 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 750 milyon TL'lik kayıtlı sermaye tavanı dahilinde 600 milyon TL'den 706 milyon TL'ye artırılması suretiyle ihraç edilecek 106 milyon TL nominal değerli 106 milyon adet payların halka arzı gerçekleştirileceği ifade edilmişti.

Taslak izahnamenin onayı için 3 Mart'ta SPK'ya başvurdu belirtilen açıklamada, "Şirketimiz tarafından Kurul'a yapılan başvuru incelenmekte olup, izahnamenin Kurul tarafından henüz onaylanmadığı ve Kurul'un onayını takiben kesinleşen izahnamenin ayrıca ilan edileceği hususlarını kamunun bilgisine sunarız" denilmişti.

Fabrikanın başvurusunu inceleyen SPK’nın dün kararını verdiği ve halka arz sürecini başlatmak için onay verdiği belirtildi. Bundan böyle Kayseri Şeker Fabrikası’nın tüm işlemlerini SPK’ya bildirerek daha şeffaf bir yönetim sergilemesi gerekiyor.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz