GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-02-2024 00:53

Kayseri'de bu hafta hava nasıl

Karın ne zaman yağacağı merak edilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kayseri için 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı.

Kayseri'de bu hafta hava nasıl

Kayseri ili,  kışların soğuk ve karlı geçmesiyle bilinir. Ancak Şubat ayına girilmesine rağmen hala Kayseri'ye kar yağmadı. Yüksek kesimlerde, özellikle Erciyes dağında kar olmasına rağmen, şehir merkezine istenilen kar yağmıyor. Bu durum vatandaları endişelendiriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün geçen hafta Kayseri hava durumu için tahminleri yağıştı. Hafif atıştıran yağmurun dışında beklenilen yağış gelmedi. Özellikle salı günü başlayan rüzgar, haftanın geri kalan günlerinde akşam saatlerinde kendini belli etti. Türkiye'nin Doğu kısımları kara kavuşmuşken, Kayseri'ye karın ne zaman geleceği  ise oldukça merak edilyor. Küresel iklim krizinin yaşandığı son yıllarda, eski mevsim normallerine ne zaman dönüleceği vatandaşlar da soru işaretlerine sebep oluyor. 
Peki bu hafta Kayseri'de hava nasıl olacak?

İstanbul'da neden sis var? İstanbul'da sis ne zaman kalkacak? Sis neden  olur?

HAFTA, Sisle KARŞILANACAK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta Kayseri hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda kar yok ancak perşembe ve cuma günü yağış olacağı tahmin ediliyor. Yağışın yanı sıra, haftaya sisli başlanacağı tahmin ediliyor. Öyle ki, Kayserililer, Pazartesi gününe sisli başlayacak. Sıcaklık ise en düşük -2, en yüksek 8 derece olacak. Sis, Salı ve Çarşamba günleride devam edecek. Hissedilen en düşük sıcaklık -2 olurken, en yüksek 11 derece olacak.
Perşembe günü ise kuvvetle muhtemel yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Cuma günü de yağışların devam edeceği Kayseri'de en düşük sıcaklık 0 derece, en yüksek sıcaklık ise 14 derece olacak.
Uzmanların, sisli hava için her hangi bir uyarısı bulunmamakta ancak dikkatli olmakta fayda var. 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir