EKONOMİ
Giriş Tarihi : 25-12-2023 16:17

Kredi Kartlarında taksitler kalkıyor mu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sinyalleri verdi. Kredi kartlarında bulunan taksit imkanı kalkıyor mu?

Kredi Kartlarında taksitler kalkıyor mu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, kredi kartlarında bulunan taksitlendirilme sistemine karşı 'İyi bir şey değil' dediği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı'nın 2024 Yıllık Programı'nda kredi kartlarına ilişkin tedbir getirilmesinin yer aldığı gördüldü.
Bakan Mehmet Şimşek, üç gün önce basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. İş ve Finans dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya geldi.

"Kredi Kartına taksit uygulanması iyi bir şey değil"
Gazeteci Nedim Türkmen'in taksit sınırlamasına yönelik sorduğu soruya cevap veren Şimşek: "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil" dedi.

Kredi Kartları Cumhurbaşkanlığı Programı'nda yer aldı
Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda ise kredi kartı ile taksitli mal alımlarına tedbir getirilmesinin yer aldığı ortaya çıktı.
Cumhurbaşkanlığı 2024 Yıllık Programı'nda 'Ekonomik dengeleri bozucu ve enflasyonu besleyen tüketim artışlarını önleyecek uygulamalar hayata geçirilecektir.' yazılı bölümde "Kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süreleri başta olmak üzere enflasyonu düşürmeye yönelik politikaları destekleyici olarak alınan mevcut kararların etkileri analiz edilecek, gerek görülmesi durumunda ilave tedbirler alınacaktır." ifadeleri yer aldı.

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir