GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-05-2023 11:25

LGS Sınavı Ne Zaman?

2023 LGS sınavı için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği LGS sınavına saylı günler kaldı.

LGS Sınavı Ne Zaman?

LGS sınavında 8.sınıfın ikinci dönem konuları yer almaycak.Peki LGS sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Sınava kaç gün kaldı? Sınava girecek öğrencilerin merak ettiği tüm sorular bu haberimizde.


LGS 2023 ne zaman?

Liselere Geçiş Sistemi sınavı bu yıl 4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.
LGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

Sınava giricek öğrencilerin sınav giriş yerleri 26 Mayıs'ta e-Okul veli bilgilendirme sisteminden ilan edilecek. Fotograflı sınav giriş belgesi 26 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sıra da hazır bulundurulacak.

LGS'de kaç soru sorulacak?

Sınavın birinci oturumu 9.30'da ikinci oturumu ise 11.00'da başlayacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak.

LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sınav sonuçları sınavdan 22 gün sonra yani 26 Haziran'da sınav sonuçları açıklanması bekleniyor.

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz