EKONOMİ
Giriş Tarihi : 21-12-2023 11:54

Merkez Bankası Faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Gözler Merkez Bankası'nda... Peki Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Yılın son faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası Faiz kararını ne zaman açıklayacak?

Yılın son anlarında gözler, Merkez Bankası'nın açıklayacağı son faiz kararına çevrildi. Banka, Haziran ayından bu yana art arda yaptığı toplantılar sonrasında 6 toplantıda faiz arttırıldı. Faiz yüzde 8,5'ten yüzde 40'a yükseltildi. Yılın son toplantısında da yine faizin arttırılacağı tahmin ediliyor.

Merkez Bankası'nın vereceği karara ilişkin değerlendirmede bulunan Menkul Değerler Şirketi Genel Müdürü Tuna Çetinkaya, "Tüm dünyada herkes faiz indirimini konuşuyor. Biz biraz geç kaldık. Bu girdiğimiz yolda da manevra yaparken dikkatli davranmaya calısıyoruz. Merkez Bankası Başkanı olsun Sayın Şimşek olsun verdikleri mesajlarda hem sıkı para politikasına vurgu yaparken hem de büyümeyle ilgili olası sıkıntıların üstesinden gelmek için ek önlemler alınacağını hep bizlere hatırlatıyorlar." diye konuştu.

Faiz artış süreci devam edecek mi?
Faiz oranının yanı sıra, faiz arttırma sürecinin devam edip etmeyeceği sorusu da yanıtlanacak. Çetinkaya, faiz artırım süreci hakkında ise "Belki iki parça ocak - şubat ya da tek parça da sıkılaşma uygulandığını önümüzdeki dönemde parametreleri takip edeceği bir mesajla durma noktasına gelebilir." yorumunda bulundu.
Ekonomistler ise, bankanın 1 veya 2 faiz artışı sonrasında süreci sonlandıracaklarını tahmin ediyor.

Peki faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM), faiz kararını bugün saat 14.00'te açıklayacak.

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir