SİYASET
Giriş Tarihi : 13-01-2024 15:12

MHP'de Bünyan Krizi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 5. İlçe olarak aday çıkartacağı Bünyan Belediyesi için aday krizi giderek büyüyor. Selahattin Metin, Aytaç Gezici ve Mehmet Özmen gibi isimlerin yer aldığı aday adaylığı listesinde MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ile Baki Ersoy çatışması ön plana mı çıkıyor?

MHP'de Bünyan Krizi

Cumhur İttifakı’nın en büyük ortaları AK Parti ile MHP arasında daha önce paylaşılan ilçe belediyeleri, bu kez farklı bir dağılımla şekilleniyor. Pınarbaşı, Sarız, Özvatan ve Sarıoğlan ilçe belediyelerinin yönetimini elinde bulunduran MHP, bu kez Bünyan Belediyesi için de AK Parti ile anlaştı. Cumhur İttifakı olarak Bünyan’ı MHP’li yapmak isteyen Kayseri Milletvekilleri İsmail Özdemir ve Baki Ersoy, Genel Başkan Devlet Bahçeli’den bu ilçe için onay aldı. Bünyan Belediye Başkanlığı için ön onayın alınmasıyla birlikte başkan adaylığı için Selahattin Metin, Aytaç Gezici ve Mehmet Özmen isimleri ön plana çıkarken bu isimler iki vekili karşı karşıya getirdi. Bu karşı karşıya gelme nedeniyle ortaya çıkan kriz yüzden 4 belediye başkan adayının açıklanmasına rağmen Bünyan adayının açıklanmadığı ve ileri bir tarihe ertelendiği iddia edildi.

ERSOY’UN ADAYI METİN:
Kısa bir süre önce mevcut belediyelerin başkan adaylarını belirleyen MHP Genel Başkanlığı’nın açıklamasından sonra gözler bir anda Bünyan’a çevrilmiş ve Milletvekili Baki Ersoy ‘’Bünyan’da sıkıntı yok. Oda açıklanacak’’ şeklinde bir ifade kullanmıştı. Bu açıklamanın ardından gözler yeniden aday adaylarına çevrilirken, Ersoy’un Selahattin Metin’i desteklediği ve onun adaylığının onaylanması için genel merkezde kulis çalışmaları yaptığı iddia edildi. 

SELAHATTİN METİN’İN KIZI, ERSOY’UN DANIŞMANI:
Baki Ersoy’un TBMM’deki çalışma ofisinde yer alan danışmanı Burcu Metin’in de babası olan köklü ülkücü Selahattin Metin, Bünyan Belediyesi’nde en güçlü adaylar arasında yer alıyor. Ersoy’un hem ülkücü geçmişi nedeniyle, hem de danışmanının babası olması nedeniyle Selahattin Metin’i desteklediği yönündeki söylentilerse dikkat çekiyor.

ÖZDEMİR’İN ADAYI GEZİCİ:
Baki Ersoy’un Selahattin Metin’i desteklemesine karşılık, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in ise Kayseri Ülkü Ocakları eski başkanı ve Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olan Aytaç Gezici’yi desteklediği iddia ediliyor. İki güçlü adayın Kayseri’nin Milletvekillerini adeta karşı karşıya getirdiği adaylık sürecinde gelişmeler merak uyandırıyor.

SON ADAY MEHMET ÖZMEN:
Milletvekillerinin desteğini alan iki güçlü isme karşı aday adaylığını sürdüren eski Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen’de genel merkez tarafından aday gösterilmeyi bekleyen isimler arasında. ‘’Yarım kalan bir hikayem var’’ diyerek adaylığını açıklayan Mehmet Özmen’in Milletvekili Baki Ersoy’un desteklediği Selahattin Metin ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in desteklediği Aytaç Gezici’ye karşı şansının olup olmadığıysa önümüzdeki hafta açıklanacağı söylenen adaylıkla birlikte belli olacak.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz