GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-05-2023 19:06

Öğrencilerin Yurt İsyanı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK yurtlarının yüz yüze eğitim görmek isteyen öğrencilerin hizmetinde olacağını açıklamıştı.

Öğrencilerin Yurt İsyanı

Pandemi süreci, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi felaketi derken eğitimle ilgili birçok aksaklık yaşandı. Öğrenciler eğitim hayatına devam edememekten yakınırken, hibrit eğitime geçilmesine rağmen kampüslerin boş olması hem öğrencilerin hem de velilerin tepkisini topluyor.
Akademisyenler, bunun öğrenci ve veliler depremzedelerin sorununu çözmeyeceği ve yeni mağduriyetlere yol açacağını savunarak ilk günden beri itirazlarını dile getiriyor.

30 Mart’ta da YÖK, üniversitelerin hibrit eğitime geçtiğini duyurdu. 4 Nisan’da Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, ‘gecikmeli’ yurt açıklamasında bulundu. Kasapoğlu, YÖK’ün ‘hibrit eğitim’ kararından sonra yurtların, yüz yüze eğitim görecek öğrencilerin hizmetinde olacağını söyledi. Ancak, Kasapoğlu’nun dediği gibi tüm yurtlar öğrencilerin hizmetinde olamadı.

Gelişmeleri olumsuz karşılayan öğrenciler özellikle sosyal medyada düzenledikleri çeşitli etkinliklerle seslerini duyurmaya çalışıyor. Bugün de Twitter’da yapılan bir etkinlikle Yüksek Öğretim Kurumu’na çağrıda bulunan öğrenciler #yökegitimekulakver tagi altında yorumlarda buluştu.

 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz