GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-04-2024 01:34   Güncelleme : 15-04-2024 01:58

Öksüt Maden Denetleneceğini Önceden Biliyor Mu ?

71 İşçinin zehirlenmesi olayı yetmezmiş gibi, sık sık hakkındaki mide bulandıran söylentilerle Kayseri'nin ve Türkiye'nin başına bela olarak yorumlanan Kanada firması Centerra Gold'un Türk şirketi Öksüt Maden için yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Öksüt Maden Denetleneceğini Önceden Biliyor Mu ?

Türkiye'nin madencilik sektöründe son yıllarda en trajik olaylarından birinin altına imza atan Kanadalı Centerra Gold firmasının Kayseri bağlantısı Öksüt Maden için yine bir iddia ortaya atıldı. İlic'te yaşanan madem faciasından bile daha büyük sorunların merkezi gibi görülen Öksüt Madencilik firmasının, yaptığı ekonomik yardımların karşılığını farklı bir yöntemle aldığı iddiası kamuoyuna bomba gibi düştü.

KAYSERİ'NİN BAŞINA BELA:
Develi gibi toprağının her parçasında ayrı bir değer saklı olan ilçede kurulan Öksüt Madencilik'in, şirket çalışanlarının adeta göz göre göre zehirlenmesine neden olduğu iddiasıyla yetkililerinin yargılanması için sayılı günler kaldı. Şirkette üst düzey isimlerin tek tek Develi Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacağı gün için geri sayım devam ederken şimdi de yeni bir iddia ortaya atıldı. Halk arasında ''Kayseri'nin başına bela'' diye anılan Öksüt Madencilik firmasının mimli ve mercek altında olması nedeniyle sık sık yapılan denetlemelerle ilgili şaşırtıcı bir iddia gündeme geldi.

DENETLENMELERİ BİLİYORLAR İDDİASI:
Öksüt Madencilik firmasının, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği'ne bağlı Kayseri İl Müdürlüğü'nden sık sık denetlemeler için gelen ekiplerin ne zaman ve hangi konuda denetleme yapacaklarıyla ilgili bilgi sahibi olduğu iddiası dikkat çekti. Kim yada kimlerin, hangi yollarla denetim yapılacağını önceden söylediği bilinmeyen Öksüt Maden için ''denetimleri biliyorlar'' iddiası Kayseri kamuoyunda konuşulan konular arasında yer aldı. 

YARDIMLARIN KARIŞILIĞINI ALIYORLAR:
Kayseri Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından gelen ekiplerden önceden haberdar olduğu iddia edilen Öksüt Maden için, ''Harcadıkları paraların ve yaptıkları yardımların karşılığını alıyorlar'' ifadeleri kullanıldı. Haklarında ortaya atılan bu iddia ile zan altında bırakılan Öksüt Maden yetkililerinin denetimler için gelen ekiplerden haberdar olduğu söylentilerinin ardından gözler Kayseri Valiliği ve Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne çevrildi.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz