GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-04-2024 01:40   Güncelleme : 02-04-2024 01:53

Öksüt Maden İçin Özel Komisyon Geliyor !

İLİÇ'te yaşanan maden kazasının ardından, kapanması için büyük çaba harcayan CHP'nin özel komisyonu Öksüt içinde yollara düştü. Komisyon Öksüt Maden'i didik didik inceleyecek !

Öksüt Maden İçin Özel Komisyon Geliyor !

Türkiye'nin en fazla oy alan partisi olarak 31 Mart seçimlerinden zaferle çıkan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'de zafer sarhoşluğu erken bitti. CHP Kayseri İl Başkanlığı'nda kolar hızlı sıvandı. İl Başkanı Feyzullah Keskin, Öksüt Madencilik firmasının incelenmesi için CHP'nin  özel komisyonunu Kayseri'ye davet etti.

İLİÇ İÇİN RAPOR TUTMUŞLARDI:
İliç'te yaşanan maden kazasının ardından gözlerin çevrildiği 71 İşçisinin civadan zehirlenmesine yol açan Öksüt Maden için CHP harekete geçti. Daha önce bir çok kez dikkat çektiği Öksüt Maden'in özel olarak incelenmesini isteyen İl Başkanı Feyzullah Keskin, İliç gibi Öksüt Maden'in de kapatılmasını istiyor. Daha önce kapanmasına rağmen yeniden açılan Öksüt Maden'in gerekli tedbirleri alıp almadığından, siyanür ve civa bulgusuna kadar bir çok konuda mercek altına almasını isteyen Feyzullah Keskin, İliç'i inceleyen ekibi Kayseri'ye davet etti. Öksüt Maden hakkında baştan sona bir inceleme yapacak olan CHP heyetinin daha sonra bu madenin kapatılması için başvuru yapacağı bilgisine ulaşıldı.

KESKİN'İN HEDEFİ ÖKSÜT:
CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Öksüt Maden'in yeterli düzeyde tedbirler almadığı için zehirlenen 71 işçiden yola çıkarak başlattığı hukuk savaşına CHP Genel Merkezi'ni de dahil ediyor. Yakın zamana Kayseri'ye geleceği ve Öksüt Maden'in evraklarından çalışma sahasına kadar bir çok alanda incelemesini yapacak olan özel heyetin, isteği ise bu işletmeyi kapattırmak. Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan maden ocağının da Kanadalı bir firma tarafından işletiliyor olmasından ötürü, Kayseri'ye de ışık tuttu. Keskin'in, yakın zamanda Ankara'ya giderek özel komisyonu Kayseri'ye getireceği öğrenildi. 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz