GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-01-2024 10:22   Güncelleme : 13-01-2024 10:49

Pençe Kilit Bölgesinde şehit sayısı 9'a yükseldi

Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit sayısı 9'a yükseldi.

Pençe Kilit Bölgesinde şehit sayısı 9'a yükseldi

Dün akşam saatlerinde acı haber peş peşe geldi. Kuzey Irak sınırında üs bölgesine girmeye çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 5 asker şehit düşerken, 3'ü ağır 8 askerde yaralanmıştı.

ŞEHİT SAYISI 9'A YÜKSELDİ
Kara haber ard arda geldi. Yaralanan 8 askerden 4'ü şehadete erişirken, yaralanan 4 askerin tedavisi sürüyor. Operasyonların devam ettiği bölgede, 15 terörist etkisiz hale getirildi. 
Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada: "Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada dokuz kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır.
Temasta ilk belirlemelere göre 15 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

BABA OCAkLARINA ATEŞ DÜŞTÜ
Kuzey Irak'ta şehit düşen vatan evlatlarının acı haberi, ailelerine ulaştı. Şehit ailelerinin evlerine Türk Bayrağı asıldı. Pençe Kilit Harekatı Bölgesi'nde şehit olan 9 askerin kimlikleri belli oldu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, hain pusuda şehit düşen 9 asker için taziye mesaji yayımladı. Bakan Güler'in Milli Savunma Bakanlığına ait sosyal medya hesabından paylaşılan mesajında, Şehit olan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuşlar Serkan Sayin, Hakan Gün, Ahmet Köroğlu, Piyade Sözleşmeli Erler Müslüm Özdemir, Kemal Batur, Emrullah Gülmez, İstihkam Sözleşmeli Erler Murat Atar ve Muhammed Tunahan Evcin'in fotoğraflarına yer verildi. Bakan Güler şehitlerimiz için; "Kahraman silah arkadaşlarımız 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." dedi.




 

Kardelen ErdemirKardelen Erdemir