SİYASET
Giriş Tarihi : 01-04-2024 12:22

Pınarbaşı Belediyesi'nde Kazanan CHP Oldu

Büyük tartışmaların yaşandığı Pınarbaşı Belediyesi'nde mevcut başkan Menduh Uzunluoğlu, yapılan itirazla yeniden sayılan oylara rağmen seçimi kaybetti. Kazanan CHP'li Deniz Yağan oldu.

Pınarbaşı Belediyesi'nde Kazanan CHP Oldu

Pınarbaşı Belediye Başkanlığı seçimlerinde sonuç belli oldu. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un 'Kazandık'' dediği Pınarbaşı'nda kazanan CHP'nin adayı Deniz Yağan oldu. Oyların 2 kere sayıldığı ve mühürsüz oy kullanıldığı gerkçesiyle Pınarbaşı Adliyesi'nde çıkan arbedeye rağmen seçimin sonucu değişmedi.

5 Yıldır Pınarbaşı Belediyesi'ne hizmet eden Cumhur İttifakı ortağı MHP'li Menduh Uzunluoğlu 393 oy farkla seçimi CHP'li rakibi Debiz Yağan'a kaybetti. Uzun ve gergin bir gecenin ardından yeniden sayılan ve 13 bin 739 oydan en fazlasını alan Deniz Yağan'ın seçimi kazandığı belirtildi. MHP Pınarbaşı Belediye Başkanlığı görevi sonlanan Memduh Uzunluoğlu ise ikinci 5 yıllık görev süresini hak edemedi. 

Olayların yaşandığı ve MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un yanı sıra bir çok partilinin de gittiği Pınarbaşı'nda CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'te olayları yakından takip etmek için bölgeye gitti. Yapılan itirazlar ve mühürsüz oy kullanılması iddiasının ardından yeniden sayıma geçilen Pınarbaşı'nda kazanan değişmedi. Deniz Yağan 393 oy ile kazanan taraf oldu.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz