GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-03-2024 11:27

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Dökülüyor!

Kayseri'nin en gözde yaşam alanlarından birisi olarak gösterilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm, yapılalı daha bir kaç yıl olmasına rağmen, çökmeye başladı. Bina sakinlerinin adeta başına yıkılan kentsel dönüşümde faciadan kıl payı kurtarıldı.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Dökülüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin büyük övgülerle hayata geçirdiği Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde facianın eşiğinden dönüldü. Kentsel Dönüşüm bloklarının tavanlarının aniden dökülmesi, büyük panik yaratırken, henüz 3-4 yıllık bir yapı olması ise endişe verdi.

DEPREMDE NELER OLUR NELER?
Büyükşehir Belediyesi'nin öve öve bitiremediği Sahabiye Kentsel Sönüşüm Blokları adeta çöküyor. Apartmanın bir çok bölgesinde oluşan sıkıntıların sonuncusu tavanda meydana geldi. Bloklardan birisinin tavanının aniden çökmesiyle birlikte apartman sakinleri büyük bir panik yaşarken akıllara ''kendiliğinden böylesi bir hal alan bu yapılar, olası bir depremde ne gibi bir hal alır?'' sorusunu getirdi. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM, DÖNÜŞEMEDİ:
Yüzlerce insanın evlerinin yerine büyük bloklar diken ve onları daha iyi ve konforlu bir yaşama terfi ettirme planlamasıyla inşa edilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Blokları, korkutmaya başladı. Kendiliğinden yıkılan yada çöken alanların olduğu, alt yapısının tam manasıyla can yakan bir duruma dönüştüğü Kayseri'de vatandaşlar Başkan Memduh Büyükkılıç'a tepki gösteriyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN KAÇAN KAÇANA:
Kendi evlerine oturma hayaliyle kentsel dönüşümlere yerleşen bir çok ev sahibi, oluşan olumsuzluklardan ötürü evlerini boşaltmaya başladı. Başka semtlere kiracı olarak giden ya da evlerini satılığa çıkartan bir çok mülk sahibi, Kentsel Dönüşüm Blokları'nın sürekli yeni bir skandalla anılmasından rahatsız. 

FACİADAN DÖNÜLDÜ:
Gün ortasında, aniden çöken apartmanın tavanının ortaya çıkan görüntüleri ürkütürken o sırada altından bir vatandaşın geçmiyor olması vede bir çocuğun bulunmuyor olması bu kötü tabloda yürekleri ferahlatan detay oldu. Faciadan dönülen Kentsel Dönüşüm Bloklarının, diğer katlarda benzer durumların yaşanıp yaşanmayacağı ise şimdilik bilinmiyor.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz