SİYASET
Giriş Tarihi : 07-03-2024 00:24   Güncelleme : 07-03-2024 00:39

Torpil, Rüşvet, Yolsuzluk İddiası! Kim Bu Belediye Başkanı?

“Bu kadar da olmaz” dedirtecek yazı dizisi Kayseri siyasetine bomba gibi düşecek. Sizi hayretler içeresinde bırakacak ve Kayseri’de olduğuna şaşıracağınız detaylarıyla bu haber dizisi Kayseri siyasetinde kartları yeniden dağıttıracak.

Torpil, Rüşvet, Yolsuzluk İddiası! Kim Bu Belediye Başkanı?
haberleri/11f3cd48bc4f59b7504e8f4366e4a22d" class="taglink" title=" Haberleri">

 
Cumhur İttifakı'nın kalesi Kayseri'de dev bir dosya aralanıyor. Kayseri'de 17 belediyeyi de kanatları altına alan Cumhur İttifakı'nda skandallar gün yüzüne çıktı. Kayseri'de hangi belediye başkanının oturduğu ev kaçak ? Kayseri'de hangi belediye başkanı yakınları torpille işe aldırdı ? Kayseri'de hangi belediye başkanı mezarlık arazisini kendisi için özel alan ilan ettirdi? Hangi belediye başkanının oturduğu ev aslında kaçak yapı. Hepsi ve daha fazlası bu yazı dizisinde..

TORPİLİN BU KADARINA DA PES:
Bir Tempo Medya kuruluşu olan TRKayseri.com'a gelen iddia tüyleri diken diken etti. Cumhur İttifakı'nın Türkiye'deki kalesi Kayseri'de bir belediye başkanı hakkında ortaya atılan iddia, haber merkezimizce ihbar niteliğinde sayıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Liyakat'' dediği, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ''Temiz Türkiye'' çabasına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben'' sözlerini hiçe sayarcasına hareket eden bir belediye başkanı, bir değil, iki değil tam 3 evladını toprille işe aldırdı. İşçi olarak işe alınan çocuğunu müdür olarak attattırdı. İnsanların devlet dairelerinde işe girmek için KPSS sınav kapılarında neredeys ecel terleri döktüğü bir ülkede torpil ve liyakatsiz atamalar şaşırttı. Yüzbinlerce insanın hizmet için oy verdiği partinin belediye başkanı, kamu dairelerini adeta abluka altına aldı. Kendisi için iş kapısı yaptı.

BELEDİYE BAŞKANININ EVİ KAÇAK YAPI:
Haber sitemize gelen ihbar ve iddiaların bir diğeri ise ''Tarım Arazisi'' olan ve hiç bir şekilde imar izni olmayan bir araziye yaptırdığı müstakil ev. O da yetmez gibi, kaçak arazisine belediyenin imkanlarını kullanarak çocuk oyun alanı yaptırdı. Yaptırdığı çocuk oyun alanının ise asında mezarlık yeri olduğu ama, yine belediye başkanının keyfi kararıyla bu alana park yapıldığı iddia edlidi. Kaçak yapılarla mücadele eden bir belediye başkanının kendi evinin kaçak olduğu iddiasıysa olduça vahim. 

TORPİL Mİ RÜŞVET Mİ?
İlçe merkezinde 4 katlı olması gerekirken 5 kat yapılan apartmanın son katındaki dairelerden birinin bu başkana, birinin de belediye meclis üyesine verilmesini ''rüşvet mi'' sorusunu akıllara getirdi. İhbarı yapan ve iddianın sahibi ise, ''Yakın tarihte yapılan bina, imar planında bölgenin Ayrık nizam ve 4 kat müsadeli olmasına rağmen 5 kat yapıldı ve kaçak olan bu beşinci kattaki iki daireden birini Belediye başkanına birisi de meclis üyesine verildi'' ifadelerini kullandı.

YARIN BAŞLIYOR:
Bitmedi dahası var. Her gün bir iddiayı belgeleriyle birlikte siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız. 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala, ortaya atılan ihbar niteliğindeki iddiaları ve bu belediye başkanının ismini sizlerle paylaşacağız. Dev yazı dizisi başlıyor.

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz