GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-01-2023 12:08   Güncelleme : 24-01-2023 16:16

Üç Aylara Özel Kur'an-I Kerim Programı

Talas Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde üç aylara özel program düzenlendi.

 Üç Aylara Özel Kur'an-I Kerim Programı

Kur'an-ı Kerim tilavetleri, birbirinden güzel ilahiler, kasideler, naatlar, salalar ve duaların yer aldığı programla Kayserililer de katıldı. Erciyes Kültür Merkezinde gerçekleşen programın açılışında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sözlerine “Cenabı Allah, Recep ve Şaban aylarını bizlere mübarek eylesin ve bizleri Ramazan’a kavuştursun. Şimdiden Regaib Kandiliniz mübarek olsun” diyerek başladı. 

Kur’an-ı Kerim’in müzelik olmadığını söylen Başkan Yalçın, “Cenabı Allah dünya ve ahiret mutluluğu için gönderdiği Kur’an-ı Kerim’e bir nebze hizmet etmek adına bir takım programlar yapıyoruz. Bunlardan biri geçen yıl Kadir Gecesinde Yaman Dede Kültür ve Sanat Evinde açtığımız çok özel el yazmalarının bulunduğu Tıpkıbasım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisidir. Hala açıktır. Adına müze demedik. Çünkü kitabımız müzelik değildir. Bu sergiyi görmenizi tavsiye ediyorum. Kur’an-ı Kerim’i rehber edinmek, hayata hakim kılmaya aday olmak ne kadar anlamlı. Bu programa gelen misafirlerimizden Allah razı olsun” dedi.

Yalçın, İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırıya karşı şunları söyledi; "Gönlümüzü yaralayan olaylar oluşturulmaya çalışılıyor. Bu tür provokasyonlar her zaman vardı şimdi de olacak. Resulullah devrinde de vardı. Bizzat kendisi taşlanıyordu. O da diyordu ki ‘Ya Rabbi bunlar bilmiyorlar’. İnşallah bir gün İsveçlilerle birlikte Kur’an düşmanı olanlar da kutsal kitabımızla tanışırlar ve bizden daha çok Kur’an’a hizmet ederler diye dua ediyoruz. Cenabı Allah bu olaylar karşısındaki tutum ve davranışımızı Resulullah’ın tutum ve davranışına benzetsin” diye konuştu. Başkan Yalçın sözlerinin sonunda; “Bu salonu bundan sonra her yıl Kur’an’ın hizmetine sunmak üzere aynı programı yapmaya bizlere sunan sahiplerine teşekkür ediyorum.” 
 

Yavuz YıkılmazYavuz Yıkılmaz